Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: A ráadás hozta a győzelem édes kék-fehér ízét

Nem ment könnyen a tolnaiak elleni MTK-siker, bár már a végén mindenki a döntetlent könyvelte el.

Forrás: mtkbudapest.hu

Forrás: mtkbudapest.hu

MTK – Paks 1-0 (0-0)
Dunaújváros, vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerzők: Baki (90+3.)
Sárga lapok: Thiam (23.),Vass Á. (80.) ill.: Szabó J. (36.)
Kiállítva:

MTK: Hegedüs – Bese, Grgic, Poór, Vadnai – Vass Á., Thiam – Gera D. (Deutsch B., 90+1.), Kanta J. (Baki, 86.), Hajdú (Varga, 61.) – Nikac. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

Paksi FC: Székely Gy. – Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Kecskés, Kesztyűs (Szakály D., a szünetben) – Bertus, Kővári, Hahn J. (Nagy R., 80.) – Bajner (Bartha, 68.). Vezetőedző: Csertői Aurél

Igencsak ráillett a találkozóra a rangadó jelző, hiszen az MTK és a Paks között ugyan nyolc pontos különbség volt a mérkőzés előtt, ám közel sincs akkor a differencia a két együttes között, mint a táblázat mutatja, elég csak a másfél héttel ezelőtti összecsapásra gondolni, amikor is a Paks simán, 4-1-re legyőzte jelenlegi riválisát. Érdemes foglalkozni a párosítás előzményeivel is. A mérkőzés eredetileg a 20. fordulóban lett volna lejátszva, ám egy paksi játékos, és egy alkalmazott bakteriális fertőzése miatt kérték a tolnaiak a halasztást. Végül szerencsére kiderült, semmi komoly probléma nem volt az említett két személynél. Mindazonáltal az óvatosság nem ártott. Visszatérve a mostani bajnokira, a „hazaiak” mestere nem számíthatott a sérült Hrepka Ádám, Ramos, Strestík, Torgehelle négyesre, míg Csertői Aurél mindössze Balázs Zsolt volt kénytelen a lelátóról nézni az összecsapást, lévén eltiltását tölti.

Maga az első félidő paksi lehetőséggel kezdődött, de Thiam hazafejelt labdájába hiába szúrt bele Kecskés, Hegedüs védett. Érdekesség, hogy a paksiak kapuját ezúttal Székely György védte, pedig legutóbb hosszú idő után ismét Molnár Péter állt a gólvonal előtt. A legnagyobb helyzetre húsz percet kellett várni, Thiam fejelte le a labdát Nikac elé, aki viszont estében nem tud lőni, inkább ráesik a labdára. Pedig csak el kellett volna rúgnia Székely mellett. Aztán éppen Thiam volt, aki egy igencsak rossz ütemű belépővel vétette magát észre, Kesztyűs Barna bánta, akit a szünetben le kellett cserélni. Ezt követően kiegyenlített játékot láthattunk, semelyik csapat nem kockáztatott. Igaz, volt egy röpke időszak, amikor az MTK több kisebb helyzetet teremtett ellenfele kapuja előtt, de ezek rendre elhaltak a védőkben. A hajrát viszont ismét megnyomta az MTK, Grgic hol saját kapuja előtt takarított, hol a tolnaiak tizenhatosán próbált gólpasszal jelentkezni.

A szünetben tehát kényszerből változtatott Csertői Aurél, de ami a legfontosabb, 380, igen, jól látják Kedves Olvasóink. Háromszáznyolcvan néző figyelte az eseményeket.

A második félidei futball meg sem közelítette az elsőt, egy nagyobb lehetőség itt: Nikac elől Székely szedte össze a labdát a játékrész elején, majd Hahn-Kővári-Bajner összjáték végén utóbbi rontotta el a beadást, hogy közben Bese fejeljen jócskán fölé, míg a félidő derekán Vadnai csúsztatását húzza le Székely. Aztán az utolsó negyedórához közeledve két helyzet, és egy érvénytelen gól. Bartha szabadrúgását fogta, majd Szakály beadását csúsztatta le Kővári Bartha elé, aki hiába lőtt a hálóba, les miatt nem volt érvényes a találat. A végjátékban nagyobb fokozatba kapcsolt a Paks, ami helyzetben is megmutatkozott. Bertus beadását Bartha fejelte kapura, Hegedüs nagy védést bemutatva akadályozta meg a gólt, hogy aztán Bese beadását Varga fejelje mellé. Aztán, amikor senki sem várta, megszerezte a győztes gólt az MTK. A csereként beállt Baki Ákos bizonyult nyerőembernek. Vass Ádám tett kapu elé egy majd’ negyvenméteres szabadrúgást, a védő pedig a kapuba csúsztatott, nem maradt tehát győzelem nélkül a Paks ellen a fővárosi alakulat ebben az idényben. Sőt, ezzel a győzelemmel megerősítette második helyét Teodoru Vaszilisz csapata, hiszen öt pontos előnye van már a Loki előtt.

Gavalovits Sándor