Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Kifizetnék a 60 milliós kivásárlási árat

Spanyol sajtóhírek szerint Madridon belül üzletelhet Florentino Pérez a Real Madrid elnöke. A királyiak a városi riválist az Atletico Madridot gyengítenék, s hosszútávra vásárolnának belső védőt Raphael Varane mellé, Sergio Ramos nyakára.

maxresdefault

Az egyik legfelkapottabb játékossá vált az idei szezon folyamán José Giménez az Atletico Madrid 21 esztendős uruguayi válogatott belső védője. A “matracosok” 2013-ban csábították Európába a Danubio tehetségét, mindössze 900 ezer eurós vételárért cserébe. A 2013/14-es szezont a lelátóról és a kispadról nézte végig az akkor még csak 19 esztendős tehetség, aki 3 mérkőzésen kapott lehetőséget, Diego Simeone többnyire csak az edzéseken számított rá. A tavalyi szezonban alapembernek még nem nevezhettük, de ha lehetőséget kapott akkor többnyire egész mérkőzéseket. Debütált a Bajnokok Ligájában, összességében pedig 28 találkozón szerepelt.

Az igazi áttörést idén érte el, gyakorlatilag kirobbanthatatlan az Atletico Madrid védelméből, abból a falból, mely 32 bajnokin mindössze 16 gólt kapott. Diego Simeone 32 mérkőzésen küldte pályára, azonban kisebb sérülés miatt jelenleg a lelátóra kényszerül, nem tudja segíteni csapatát a bajnoki hajrában.

Ami a Real Madrid érdeklődését illeti, a hírek szerint Florentino Pérez nem alkudozna, tisztában van azzal, hogy az Atletico nem kíván túladni értékén, akit 2018 nyaráig szóló szerződés kötelez. Van azonban egy kivásárlási záradék, melybe 60 millió euró van foglalva, ennek kifizetésével létrejöhet a klubváltás. A transfermarkt.de jelen állás szerint 25 millió euróra taksálja Giménez piaci árát, aki ezzel a nyár egyik legdrágább igazolása lehet.

Őszi