Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tovább ment az Újpest a Magyar Kupában

2-0-ás újpesti előnyről indult a csata, hisz a Megyeri úton az első meccsen, a pesti lila – fehérek nyertek. Ma jött a visszavágó. A vendég lilák megszenvedtek ugyan, de sikerült bejutniuk a döntőbe.

Békéscsaba – Újpest: 1-1 (1-0)

BÉKÉSCSABA: Polekszics – Bényei, Vaskó, Damjanovics (Hudák), Fabio – Birtalan, Spitzmüller, Takács P. (Fehér Zs.), Laczkó Zs. (Piermayr) – Punosevac, Paukner
ÚJPEST: Balajcza – Heris, Litauszki, Kálnoki Kis, Kecskés – Szankovics, Cseke – Balázs B. (Hazard), S. Diarra (Filkor), Andrics – Lencse (Kabát)

gólszerzők: Birtalan (0-1), Andrics (1-1)

sárgalapok: Laczkó, Punosevac ill.

A Békéscsaba a legerősebbnek tartott kezdőcsapatát küldte pályára, míg Vignjevics mester némileg tartalékolt, s az utóbbi időben mellőzött Cseke Benjámin és Balázs Benjámin is a kezdő tizenegy tagja volt. Érdekes módon a középhátvéd Kecskés Ákos pedig bal oldali védőként került be a csapatba. Vissza került a hétvégén kimaradó Lencse László, akinek teljesítményét a szerb edző korábban élesen bírálta.

Mind a két csapat támadólag lépett fel, s meglepetésre a 20.percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. Történt ugyanis Fabio bal oldali szabadrúgása Vaskóról Paukner elé pattant, s ő belőtte. Apró hiba, a beleérő Vaskó lesen volt, s így a gól nem ért semmit. Maradt a 0-0. Ezek után újabb és újabb békéscsabai helyzetek, de a 32.percben majdnem az Újpest szerezte meg az előnyt. Diarra 16 méterről eresztett el egy lövést, s Polekszicsről kipattant a laszti, de az utolsó pillanatban megszerezte azt a montenegrói hálóőr. 36.perc A rendkívül aktív Punosevac adott be bal oldalról, Laczkó lyukat rúgott, s érkezett Birtalan Botond, s megszerezte a vezetést a hazaiknak. Ha még találnának egy gólt, akkor hosszabbításra állna a meccs. Kicsivel később óriási újpesti helyzet maradt ki, Cseke egy csellel elfektetett két védőt, Polekszics mellett előtte a játékszert, de a gólvonalon álló Damjanovics mentett.

Békéscsaba facebook

Békéscsaba facebook

Az 58.percben óriási hazai helyzet maradt kihasználatlanul Punosevac 11 méterről nem találta el a labdát, pedig előtte a szlovák Paukner egy gyönyörű csellel indult meg a kapu felé. Ezek után egy érthetetlen csere hazai oldalon, a szélső Laczkó Zsolt helyett a védekező Piermayr állt be, nem tudni miért, esetleg tartani az eredményt… Ha ez volt a szándék, hát ez nem volt sikeres, ugyanis a 65.percben Diarra rosszul eltalált lövése után Andrics elé került a labda, s ő köszönte belőtte, s tovább lőtte az Újpestet. Ekkor ugyanis a Békéscsabának már 3 gólt kellett volna lőnie a tovább jutáshoz. Kisvártatva újabb érthetetlen hazai csere, a középpályás Takács helyett a védő Fehér Zsolt állt be. Érezni lehetett a hazaiakon, hogy ez a meccs kevésbé fontos nekik, hisz hétvégén a kiesés elkerülése végett nagyon fontos meccset játszanak a Puskás Akadémia ellen. Mikor már úgy tűnt, hogy nem történik semmi, Punosevac még rácsúszott Kálnoki Kis Dávidra, ezért megkapta a 84.percben a sárgalapját, ezek után Litauszki Róbert gondolta úgy, hogy meg kell fegyelmezni a szerbet. Ő megúszta lap nélkül.

Így az Újpest már bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, melyet a Groupama Arénában rendeznek majd május elején. Ellenfele a holnapi Ferencváros – Debrecen meccs győztese lesz.

Tovább jutott: Újpest (3-1)

Endrődi Dávid