Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolások: Vinnék az Arsenal szélsőjét!

A Premier League mezőnye roppant erős, van 5-6 sztárcsapat, mely évről évre küzd a mindössze 4 darab Bajnokok Ligája indulást érő helyért. Gyakorlatilag minden esztendőben van egy-egy meglepetéscsapat, próbálná tartani a nagyokkal a lépést a West Ham, a Southampton és az Everton is, ám ez csak hellyel-közzel sikerül. Ezen klubok is egyre tőkeerősebbek és az utóbbi esztendőkben láthattunk már tőlük meglepő és úgymond nagyobb volumenű transzfereket. A Daily Mirror értesülései szerint a Southampton nagy fába vágná fejszéjét, avagy vissza akarják csábítani a korábban eladott szélsőt Alex Oxlade-Chamberlain személyében.

alexoxlade_3401505b

A 22 esztendős angol válogatott labdarúgó jelenleg sérülés miatt a lelátóra kényszerül, ám ha egészséges, akkor is többnyire csak kiegészítőemberként számol vele Arsene Wenger. Ha csak szimplán valaki ránéz a számokra és azt látja, hogy a fiatal szélső 33 mérkőzésen lépett pályára a szezonban és 5 sorozatban is megmérettetett, akkor legyint egyet, ám ha a játékperceket is megnézi, tudatosul benne, hogy egy fix csere jelenleg az ágyúsok szélsője. Átlagosan 46 percet töltött a pályán a szezon során Chamberlain, ám ezen sokat emelnek a honi kupasorozatok, ahol azért egész mérkőzéseket is kapott. Ezen tények tudatában tehát nem csodálkoznánk rajta, ha Chamberlain elgondolkodna a váltáson.

Kérőből nincs hiány, lehet válogatni, ám kérdés, hogy milyen szempontok számítanak. A szakmai vagy a pénzügyi vonal révén merre billen a mérleg nyelve? Eddig két klubcsapatról beszélhettünk a West Ham United és a Liverpool révén, most azonban a Southampton nevét is bedobta a sajtó. A szélsőt tehát visszavásárolná nevelőegyüttese, mely 2011-ben 13,5 millió eurót kapott játékosáért. Állítólag “álomfizetéssel” próbálnák kalap alá hozni az üzletet, Chamberlain lehetne a Soton legjobban fizetett játékosa, ám konkrét összegeket nem lehetett hallani. Egy biztos, a játékos mellett az ágyúsokat is meg kell győzni és aligha lesz klubcsere 30 millió euró körüli összeg alatt. A transfermarkt.de 20 millióra srófolja a szélső árát, akinek 2018 nyaráig érvényes szerződése van jelenlegi csapatával.

Őszi