Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: „Meg kell nyerni a sorozatot!” – Pellegrini

Nagy csatában nyert a Manchester City kedd este a PSG elleni negyeddöntő visszavágóján, amivel története során először jutott elődöntőbe az angol csapat.

web darker manuel right A19U2427

„Óriási eredmény ez a klub számára, nemcsak az, hogy elértük az elődöntőt és ezzel bejutottunk a legjobb négy közé, hanem amilyen játékkal megtettük ezt – nyilatkozta a szezon végén távozó Manuel Pellegrini a City győzelmével véget érő összecsapást követően. – Nagyon sok ember azt gondolta, hogy döntetlenre fogunk játszani, de a meccs elejétől fogva igazi nagycsapathoz mérten játszottunk és álltunk a találkozóhoz.”

Ugyanakkor innen már tényleg nehéz együttesekkel csap össze az angol együttes, mert akármelyik csapatot kapja az elődöntőben, már nem lesz sétagalopp, nem mintha a párizsiak elleni párharc az lett volna. „Európa legjobb csapata lehetünk. Nem egyszerű, mert sok erős együttes van, de klub célja, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját. Tudom, hogy sok kritikát kapunk, de évről évre fejlődünk, és ez a legfontosabb. Ha az elődöntőben vagy, Európa legjobbjaival kell játszanod, de azzal a játékkal, ahogy legyőztük a PSG-t, mindegyik csapat ellen önmagunkban bízva állhatunk a meccs elé.” – fogalmazott a chilei szakember.

de bruyne2

A győzelmet érő gól szerzője, Kevin De Bruyne is érthetően boldog volt a száznyolcvan perces csörte után. „Úgy vélem, megérdemeltük a továbbjutást. A PSG-nek kevés helyzete volt, de a nehéz első félidő után is ki kellett tartanunk a taktikánk mellett.” – értékelt a belga középpályás.

hart

Két nagy védése is volt Joe Hartnak, mindkétszer Ibrahimovic szabadrúgásánál kellett résen lennie az Eb-re készülő angol válogatott cerberusnak, de megoldotta feladatát. „Büszkék vagyunk, igazán boldogok. Lassan lendültünk bele a sorozatba, de most már fel tudunk mutatni néhány igazán figyelemre méltó eredményt. Nehéz szezon ez számunkra, de azon vagyunk, hogy magasan fejezzük be.” – mutatott rá Hart.

laurent-blanc-press-conference-april-2016

A másik oldalról Laurent Blanc, a franciák edzője a hatékonyságot emelte ki, mint döntő faktort. „A két meccs összképe alapján többet nyújtottunk. Mindkét meccsre igaz, hogy nem voltunk elég hatékonyak a lélektani pillanatokban. Párizsban több gólt szerezhettünk volna, nem tettük. A City vendégeként előnybe kerülhettünk volna, nem tettük. A City nagyon jó csapat, de úgy vélem, nehezebb helyzetbe hozhattuk volna, mint amennyire sikerült. A két meccs alapján nem normális, hogy ők mentek tovább – fogalmazta meg kritikáját a francia szakvezető. – Én vagyok a felelős az eredményért. Én vagyok, aki összeállítottam a csapatot, és meghatároztam a stratégiát. Amikor nyersz, akkor a játékosoké az érdem, amikor kikapsz, akkor az edzőé a felelőség. De ez a vereség az enyém, nem probléma. Nem hibáztatok mást.”

Gavalovits Sándor