Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Nem lesz címvédés, kiesett a Barcelona

Nehéz helyzetből, hátrányból várta az Atletico Madrid a hazai visszavágót, ám Griezmann duplája jóvoltából az első félidőben szerzett találat továbbjutást ért, így kiesett a címvédő Barcelona.

12968172_1219088598137600_1695166034539393378_o

Atletico Mardrid – Barcelona 1-0 (1-0)
Helyszín: Vicente Calderon Vezette: N. Rizzoli
Gólszerzők: Griezmann (36., 88. b.u.) ill.
Sárga lapok: Gabi (69.), Godin (85.), Correa (90.), Koke (90+5.) ill. Suarez (70.), Neymar (76.), Iniesta (87.), Turan (90+1)

Atletico Madrid: Oblak – Filipe Luis, Hernandez (Savic (90+3.), Godin, Juanfran – Niguez, Gabi, Fernandez, Koke – Griezmann (Correa 90.), Carrasco Vezetőedző: D. Simeone

Barcelona: ter Stegen – Alves (Roberto 64.), Pique, Mascherano, Alba – Rakitic (Turan 64.), Busquets, Iniesta – Messi, Suarez, Neymar Vezetőedző: L. Enrique

Az Atletico a szokásos harcos kemény felfogásban kezdte a mérkőzést aminek meg is lett az eredménye, szokás szerint a Katalánoknak nem ízlett ez a játék. Mindkét csapatnak voltak helyzetecskéi azu első játékrészben, de komoly lehetőség nem alakult ki. Egészen a 36. percig, ekkor a gólt -az oly fontos, első gólt – az Atletico szerezte meg, méghozzá Griezmann jóvoltából. Az eddig a Barcelona ellen szenvedő játékos, most nem hibázott. Niguez passzát fejelte be a kis francia ter Stegen kapujába. Ezzel a góllal pedig már a hazaiak álltak továbbjutásra. Aki ismeri Diego Simeone együttesét az tudja, hogy ezt a csapatot nagyon nehéz feltörni, ha előnybe kerül, úgyhogy nem várt könnyű feladata a folytatásban a Barcelonara. Az első félidőben több találat nem esett, így 1-0-ás hazai előnnyel vonulhattak a felek a szünetre. A második játékrészben a Katalánok szinte csak másodpercekre adták ki a játékszert az ellenfélnek. Ám az ordító helyzet mégis Griezmannék előtt adódott. A gólpasszt adó Niguez fejelte Koke szögletét a felső lécre, ter Stegen tehetetlen lett volna a fejessel szemben. A folytatásban a Barcelona még nagyobb fokozatra kapcsolt, ám a madridiak nem adták meg magukat és egy kontra végén, tizenegyeshez jutottak, Iniesta kezezése miatt. Kétes helyzetben a spanyol csak sárga lapot kapott, ám a piros sem, lett volna túlzás. A 88. percben Griezmann pedig értékesítette a büntetőt. A 90. percben egy ismét kétes szituációban egy meg nem adott Barcelona 11-est követeltek Rizzolin a Katalánok. Gabi a 16-oson belül kezezett, ám a vonalról elvégzett szabadrúgást Messi felé lőtte. Ezzel pedig eldőlt, hogy az elődöntőbe az Atletico Madrid lesz ott, kiejtve a címvédőt, így az átok tovább tart 2016-ban sem lesz címvédés. A “Matracosok” pedig 2014 után ismét készülhet az elődöntőre, ahol Diego Simeone együttesével szinte biztos, hogy senki nem akar találkozni.

Kép forrása: www.facebook.com/uefachampionsleague