Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Újabb legenda vonult vissza

Celia Sasic után ismét egy legenda akasztja szögre a cipőjét Németországban. A mai napon jelentette be Nadine Keßler, hogy 28 évesen abbahagyja pályafutását.

nadin1

2014-ben kiváló szezonja miatt az UEFA az Év női labdarúgójának választotta, majd pedig megkapta az év legjobb női játékosa díjat is. Nadine Keßler az SV Herschberg csapatánál kezdte aktív pályafutását, majd két másik másodosztályú együttesnél is megfordult még fiatalkorában. Keßler, a Saarbrücken csapata után Potsdamba igazolt, ahol bajnok és BL győztes lett, majd klubcsapatai közül a Wolfsburggal ér el nagyobb eredményeket, hiszen kétszeres német bajnok, kupagyőztes lesz és egymást követően kétszer nyerik meg a Bajnokok Ligája sorozatot.

nadin3

A nemzeti 11-ben 2005-ben debütált, egy évvel később az U19-es Európa-bajnokságot nyerték meg, majd az U20-as bronzérem mellé 2013-ban egy felnőtt EB arany is bekerülhetett a vitrinjébe.

A német hölggyel nem csak a német labdarúgás, hanem úgy gondolom, hogy a világ női labdarúgása is egy értékes játékost veszít.

https://www.youtube.com/watch?v=V8PAJ5e8niY

 

Balázs Zoltán