Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Nem kegyelmezett a Sahktar Donyeck – videó

Az idegenbeli összecsapást követően „hazai” környezetben is magabiztos előnyt épített a bányászcsapat, s jutott az elődöntőbe.

uefa.com

uefa.com

Sahktar Donyeck – SC Braga 4-0 (2-0)
Lviv, vezette: Pavel Karlovec (cseh)
Gólszerzők: Srna (25., 11-esből), Ferreira (43., 74., mindkettő öngól), Kovalenko (50.)
Sárga lapok: Boly (15.), Matheus (24.), Luiz (55.)
Kiállítva:

Sahktar: Pjatov – Srna, Kucser, Ordets, Ismaily – Malisev, Stepanenko – Marlos (Eduardo, 77.), Kovalenko (Bernard, 86.), Taison (Dentinho, 78.) – Ferreyra. Vezetőedző: Mircea Lucescu

Braga: Matheus – Goiano, Ferreira, Boly (A. Pinto, 78.), Djavan – Josué, Luiz Carlos (Mauro, 78.), Vukcevic, R. Silva – A. Hassan, Eduardo (Stojiljkovic, 57.). Vezetőedző: Paulo Fonseca

A feszült politikai helyzet miatt továbbra sem játszhatja odahaza meccseit az ukrán Sakhtar Donyeck, amely ezúttal is Lvivben fogadta soros ellenfelét. A Braga az első összecsapás tükrében igen nehéz – már-már kilátástalan – helyzetben várta a az ukránok elleni találkozót. A hazaiak a naptári évet tekintve igencsak elkényeztették drukkereiket, hazai környezetben mindössze egyetlen vereséget szenvedtek el, március végén a Vorskla Poltava győzte le Lucescu legénységét az ukrán kupában. Az utolsó hazai meccsükön a bajnokságban gólgálát rendeztek a Metalist Kharkiv ellen (8-1), így különösen nehéz feladatra vállalkozott a portugál együttes, amely odahaza minimális (1-2) vereséget szenvedett, de éppen a három idegenben rúgott góljával volt nagy előnye a Sahktarnak.

uefa.com

uefa.com

Sokáig semmi különös nem történt, az ukránok akarata érvényesült, igaz, nagyobb helyzet nélkül. Ám az elején Ahmed Hassan számonkérhetett egy tizenegyest, miután Kucser nem a labdát elrúgva „szerelte” őt, a cseh bíró sípja néma maradt. Egészen a félidő derekáig. Ekkor ugyanis Matheus igencsak buta módon szabálytalankodott saját kapuja előtt, Kralovec sípja máris szólt. Tizenegyest kapott a Sahktar, sárgát a kapus. Darijo Srna pedig nem kegyelmezett. Öt perccel később növelhette volna előnyét a narancs-fekete brigád, de Ferreyra kapufára bombázott. Ekkor már érezhető volt, hogy a portugálok csak a tisztes helytállásban bízhattak, mert támadásaikban egyszerűen nem volt meg az átütőerő. Aztán a játékrész hajrájában Ricardo Ferreira saját kapujába segítette a játékszert, mintegy kivégezve saját csapatát. Bár mezőnyben nem volt nagy különbség a csapatok között, ellenben a kapuk elé sokkal veszélyesebben érkeztek az ukránok. A szünetben tehát megérdemelten vezetett ilyen különbséggel is a Sahktar.

A félidőben próbált rendet tenni a fejekben Fonseca, kevés sikerrel, merthogy alig jöttek ki a felek, máris három volt közte. Srna tekert középre remekül, és a jól érkező Kovalenko háromra duzzasztotta az ukránok előnyét. A folytatásban sem hagyott alább a házgazdák harci kedve, amit jelzett Malisev próbálkozása. Matheus ekkor védett először, mert előtte inkább a kósza labdákat kellett lehalásznia – no és immár háromszor maga mögül kiszednie a labdát – míg igazi nagy védés az imént. A másik oldalon az első valamirevaló ziccert is képesek voltak elhibázni. Josué azonban hiába tekert tizenhatról kapura, ezen az estén Pjatov kapuja érintetlen maradt. Ám milyen igazságtalan játék a labdarúgás: szegény Ricardo Ferreira az utolsó negyedórára fordulva újabb öngóllal vert újabb szöget a portugálok koporsójába. Ezzel végleg eldőlt, ami már az első találkozó eredményének tükrében biztos volt, azaz a Sahktar magabiztosan masírozott az Európa Liga elődöntőjébe, bár a portugálok biztosan nem így gondolták.

http://dai.ly/x44irz1

Gavalovits Sándor