Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Emlékszünk még Santalabra és Kvilitaiara?

Érdekes kimutatást hozott le a német transfermarkt.de weboldal, ahol a világ 2016-os legeredményesebb játékosait rangsorolta, szigorúan a nemzeti bajnokságokban szerzett gólok alapján. Két korábbi NB I-es focistát is találtunk a ranglistában.

www.dailytelegraph.com.au

www.dailytelegraph.com.au

Emlékszünk még az ausztrál Brendon Santalabra? Ő volt az a légiós, aki 1982 szeptember 9-én született és Magyarországon az Újpest állományához tartozott. 2006 szeptember 1 és december 31 között volt a lilák játékosa. NB I-es meccseinek száma, pedig elérik a 0-át. A St. Truiden volt a korábbi csapata, ahonnan érkezett, de ekkor még a Duchatelet családnak akkor még semmi köze nem volt az Újpesthez. Azóta mindkét irányba fordult meg már játékos. Santalab az NB I-ből való távozása után hazatért s a Sidney FC játékosa lett. Később még játszott Kínában is, de 2013 óta újra hazájában űzi a sportot a Western Sidney játékosa. Ebben a szezonban 21 meccsen 10 gólnál jár, ebből 2016-ban 8-at szerzett, ami ezen a listán számított.

www.fcdinamo.ge

www.fcdinamo.ge

A címben feltett kérdés könnyebbik fele a grúz támadó Georgi Kvilitaia volt, hisz ő még az előző szezonban is az NB I -ben játszott. A Dinamo Tibilis jelenlegi csatára, korábban kétszer fordult meg a Győri ETOnál. Egyszer 2013 tavaszán volt győri játékos, míg másodszor a 2014/15-os egész szezonban. Tavaly ugyebár az ETO csődje miatt volt kénytelen elhagyni Magyarországot. Igaz nem is nagyon akart maradni, hisz nagyon gyorsan aláírt új állomáshelyére. Igaz a 1,5 éves itteni pályafutása alatt 13 meccsen 1 gólos mérlegével nem is nagyon számíthatott ajánlatokra. Ezzel szemben az idei szezonban 23 fellépésen 19 góljával, nagyon is szép mutatót láthatunk tőle. Ezekből a találatokból 7-et 2016-ban lőtt.

Endrődi Dávid