Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Trükkel jutott tovább a Real BL-ben

A 2-0-ás németországi vereség után fordítani tudott és tovább ment a Real Madrid a Bajnokok Ligájában – ez többek között egy kis változtatásnak is köszönhető.

Kép: 101greatgoals.com

Kép: 101greatgoals.com

A Real Madrid ott van a legjobb négy között a BL-ben és a Manchester City-vel játszik majd a fináléba jutásért. A negyeddöntőben viszont volt egy kis apróság, amit csak az éles szeműek szúrtak ki: kiszélesítették a pályát a Bernabeuban.

Ezen a szinten már minden apróság számít, márpedig a széles pálya egyértelműen a támadóbb, technikásabb, “játékosabb” csapatoknak kedvez. A Real pályája amúgy is a legszélesebbek közé tartozik, most viszont a jelek szerint még több helyre volt szükségük a Wolfsburg védelmének feltöréséhez.

A FIFA szabályzata szerint a pálya hossza 100 és 110 méter között kell hogy legyen, a szélessége pedig 64 és 75 között. Ha bent maradtak az adott határon belül, akkor valószínűleg ez az egyik legnagyobb csibészség, amit ezen a szinten az utóbbi időben láthattunk – és még szabályos is.

Persze azt tudni kell, hogy nem ez az 1-2 méter nyeri meg a meccset és ejti ki a Wolfsburgot. De egy pici segítséget azért jelenthet.

Baranyai Balázs