Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videoton: Horváth távozik – hivatalos

Már amikor aláírt Székesfehérvárra tudta, hogy nem lesz hosszú a megbízatása, hisz a szerződése csak erre a szezonra szólt. Szépen fejlődött a kezei alatt a Videoton, de a vezetőség tartja magát a korábban hangoztattakhoz, a következő szezonban már más lesz a vezetőedző.

www.feol.hu

www.feol.hu

7.helyen állt a bajnokságban a csapat, mikor érkezett Horváth Ferenc, végül sikerült elérni a minimális célt, a második helyet. Anno Kovács Zoltán úgy nyilatkozott, hogy Horváthot egyedül egy kupagyőzelem, tarthatja posztján, no ez márciusban a Ferencváros elleni kiesést követően már kivitelezhetetlen volt.  Az elmúlt hetekben már kiszivárgott, hogy külföldi edzővel tárgyalnak. Legtöbben a korábbi Manchester United védő a norvég Berg nevét emlegették. A mai napon, pedig a Videoton hivatalos weboldalán a vidi.hun megjelent, távozik az eddigi szakmai stáb.

„Szeretném megköszönni mindenkinek, aki az elmúlt hónapokban a klub és a csapat sikeréért dolgozott, örülök annak, hogy összejött az ezüstérem – ez a szurkolóinknak különösen kijárt így, a szezon végére. Nehéz hét hónapra edzőt találni manapság, de úgy éreztem, hogy ennyivel tartozom a Vidinek, így nem gondolkodtam, hogy vállalom-e a feladatot. Úgy gondolom, hogy a második hellyel sikerült törlesztenem a tartozásom, talán mondhatom, hogy kvittek vagyunk“ – mondta Horváth a vidi.hunak.

Nem csak a vezetőedző, hanem örökös segítője Szamosi Tamás is szedi a sátorfáját, s ami meglepő Bíró Imre sem marad a továbbiakban Fehérváron. Bíró az előző szezonban még a Videoton II. csapatának vezetőedzője volt, majd a francia Casoni mester érkezésével, a felnőtt csapat kapusedzője lett.

Horváth Ferenc egyes hírek szerint, akár a Puskás Akadémia új vezetőedzője is lehet, a következő szezonban.

Endrődi Dávid