Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Kitart az Atletico “sovány” előnye az Allianzban? – Előzetes

Azok után, hogy az Atletico Madrid otthon óriási csatában legyőzte a Bayern München most jöhet a visszavágó. Vajon képes lesz a Simeone vezette csapat kihúzni az egy gólos előnnyel, vagy a Guardiola-henger átmegy a “Matracosokon”?

bayatl

Bajnokok Ligája
Elődöntő – 2. mérkőzés
Bayern München – Atletico Madrid 20:45 (Sport 1, M4)
Helyszín: Allianz Arena (Munchen)

Atletico Madrid

Forma

A “Matracosok” formája kitart, jönnek a győzelmek, ha azok nem is 4-5 gólosak, de a 3 pont és/vagy a győzelem április óta a nevük mellé kerül. Legutóbb még épp a BL negyeddöntőben szenvedtek vereséget a Barcelona ellen idegenben. Ezzel párhuzamosan Antonie Griezmann is szárnyal, a francia fantasztikus szezonon van túl és meglépte a következő szintet, így most már Európa elitjébe tartozik. Ami még kiemelendő a csapatnál, az a borzasztó szervezettség, ami Diego Simeone munkájának köszönhető. Mindig mindenki tudja, hogy mi a feladata. Ami még abszolút nem elhanyagolható, hogy önbizalmuk továbbra is az egekben, ami elengedhetetlen a BL győzelemhez.

Sérültek

Thiagon kívül nagyon úgy fest, hogy mindenki hadra fogható lesz a “Matracosoknál”. Diego Godín a hírek szerint visszatérhet, mi több kezdhet is a Bayern ellen, így kellemes gondjai vannak játékos alapanyagból Simeonenek.

Bayern München

Forma

A Bayern mintha kicsit belekényelmesedett volna előnyében így a sorozatok végéhez közeledve, most éppen hétvégén “botlottak” bele a Mönchengladbachba a bajnokságban. Már “csak” 5 pont az előnyük a Dortmunddal szemben, így 2 fordulóval a Bundesliga vége előtt, tehát, ha csak valami oltári nagy bukásba nem szaladnak bele kétszer akkor szinte biztos övéjük a bajnoki cím. Nagy kérdés, hogy egy ilyen masszív védelemmel az eddig rettegett támadógépezet, hogy tud megküzdeni, mert láttuk, a múlt héten, hogyha valaki képes lenullázni őket, akkor az az ellenfél. Persze az is igaz, hogy “Egyszer van Budán kutyavásár”.

Sérültek

Jerome Boateng visszatért a hétvégén, így ő ma este ismét kezdhet, ami stabilitást hoz a védelembe. Frank Ribery kihagyta a bajnokit, azonban a hírek szerint az este már ő is hadra fogható. Robben is aktív edz már, de az ő játéka kérdéses, Badstuber biztos, hogy nem lesz.