Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Nyolc gól és Werder siker! – eredmények, tabella

Rendhagyó módon hétfő estére maradt a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 32. fordulójának zárómérkőzése, mely egy igazi hat pontos kiesési rangadót hozott. A Werder Bremen Kleinheisler László nélkül gálázott, s ízeire szedte a VfB Stuttgart csapatát.

13087551_1024790544241141_9160186635303843386_n

Werder Bremen – VfB Stuttgart 6-2 (3-1)
G: Bartels (10, 80.), Barba (33. -öngól), Oztunali (42.), Pizzaro (64.), Ujah (86.) ill. Davida (26.), Barba (53.)

Hatalmas győzelmet aratott, nagyon fontos bajnoki pontokat szerzett a Werder Bremen, mely az eredmény tükrében két fordulóval a vége előtt kijött a kiesőzónából, míg a tavaszt parádésan kezdő, majd újfent hatalmas lejtmenetbe kezdő VfB Stuttgart visszasüllyedt a “halálzónába”. A hazaiaknak ezen a mérkőzésen gyakorlatilag minden összejött, három cseréből ketten is betaláltak, míg a svábok olasz védője Barba mindkét kaput bevette. Nagy bajban a Stuttgart és nem csak a pontok, hanem a gólarány tekintetében is…!

A 32. forduló eredménysora:
Augsburg – 1. FC Köln 0:0

Hannover 96 – Schalke 04 1:3
Bayern München – Mönchengladbach 1:1
Borussia Dortmund – Wolfsburg 5:1
Mainz – Hamburger SV 0:0
Darmstadt – Eintracht Frankfurt 1:2
Hoffenheim – Ingolstadt 2:1
Bayer Leverkusen – Hertha BSC 2:1
Werder Bremen – VfB Stuttgart 6:2

 

Egy kis Bundesliga összegzés a véghajrá előtt

Élmezőny 1-8-ig

Hétvégén elnapolták a bajnokavatást, a Bayern München bajnoki címe azonban egyelőre nincsen veszélyben. A BVB második pozícióját már senki nem veheti el, illetve az is biztos, hogy a Bayer Leverkusen végez a dobogó harmadik fokán. Nagy azonban a csata a negyedik BL-indulást érő pozícióért és az Europa-liga indulást érő helyekért. A legjobb pozícióban a Mönchengladbach tanyázik, ám a Hertha, a Schalke 04 és a Mainz sem leírható még. Ezen négy klub osztozhat a negyediktől a hetedik helyig, míg a Köln még matematikailag odaérhetne, ám erre az esély roppant csekély.

Kényelmesen hátradőlve 9-10-ig

Az Ingolstadt és a Wolfsburg immáron sem nemzetközi kupaindulást érő álmokat, sem pedig kiesési gondokat nem hord a vállán, ők hátradőlhetnek az utolsó két fordulóban. Ide sorolható még a Leverkusen, aki ugye fix bronzérmes.

Sokan kieshetnek még 11-18-ig

Nagyon sűrű a hátulja, hat pontot lehet még szerezni, s jelen állás szerint a 17. kiesési pozícióban lévő és a 16. osztályozós helyen álló gárda is 33 pontos, míg a 11. Hamburg sem biztos bennmaradó 38 egységgel, ám ők például már félig meddig hátradőlhetnek. Így van az Augsburg és a Hoffenheim is, ám ha hétvégén a mögöttük lévő négy csapatból kettő vagy három nyerne, akkor a számukra is meleg lehet a pite még az utolsó körben. A Stutgart újra a kiesőzónában, a Werder eljött onnan, míg Husztiék jelenleg osztályozót játszanának. A Darmstadt nagyon éber kell, hogy legyen, míg a Hannover már hivatalosan is búcsút intett az élvonalnak.

Íme a Bundesliga állása

BULI

Íme a góllövőlista élmezőnye

gl