Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nyugodj békében Fülöp Marci!

Ma lenne 33 éves, a tavaly novemberben elhunyt egykori kiváló hálóőr.

www.24.hu

www.24.hu

Nehéz leírni, hogy már nincs köztünk, pedig már több, mint fél éve, hogy bekövetkezett a tragédia. A válogatott tagjai az ő emlékéért is küzdöttek a norvégok elleni Eb pótselejtező mérkőzéseken.

Fülöp az MTK utánpótlásában pallérozódott, majd 2001-ben került fel a felnőtt csapathoz. 1 év után, az MTK akkori “testvérklubjához”, a szomszédba a BKV Előréhez került kölcsönbe. Itt egy évig védett, majd az igazi fiókcsapathoz a Bodajkhoz vezényelték. 2004 nyarán visszatért az MTK -hoz, a Bodajk ugye ekkor költözött Siófokra, az MTK pedig lecserélte keretét és a bodajki fiatalokat felhozták a nagycsapathoz. Ekkor lett NB I-es játékos többek között Kanta József, Pollák Zoltán, Bori Gábor (igaz ő már korábban bemutatkozott az NB I-ben) is. Fülöp viszont nem maradt a Hungária körúton, 21 évesen szerződtette az angol Tottenham. Ezen idő alatt többször kölcsönadták. A Tottenham felnőtt csapatában nem védett a bajnokságban. 2006 novemberében kölcsönvette a Sunderland, s itt olyan jól sikerült a kölcsönadás, hogy 2007 februárjában ki is vásárolták szerződéséből. A Sunderland is többször kölcsön adta, többek között 2010 áprilisában a kapusgondokkal küzdő Manchester Citynek is. A Cityben 3-szor állhatott a gólvonalon a Premier Leagueben. 2010 nyarán megvette az Ipswich Town, majd következő nyáron, ingyenes igazolással a West Bromwich Albion.  1 évig védett itt, majd úgy döntött elég volt a ködös Albionból, megcélozta Görögországot, ahol is az Asteras Tripolis szerződtette. Itt 30 meccsen állt a gólvonalon, 13-szor gólt sem kapott. 2013 nyarán elhagyta Görögországot, s egy ideig a Ferencvárosnál edzett. Miután kiderült, hogy súlyosan beteg, megműtötték és kemoterápiás kezelésekre járt.

A magyar válogatott mezét 24-szer ölthette magára pályafutása során. Először Franciaország ellen a szünetben küldte pályára Lothar Matthäus. 2-1-es vereség lett a végeredmény, de Fülöp nem kapott gólt, mind a kettőt, a még most is a válogatott elsőszámú kapusának számító Király Gábor kapta. S milyen a sors, egy német kapitány vezetésével jutott ki a nemzeti 11 Franciaországba az Eb-re, Fülöp Marci halála után pár nappal. A kapuban, pedig Király Gábor védett! Többször emberfelettit! Mintha valaki fentről segítette volna.

A kiváló kapus 2015 november 12-én hunyt el. Nyugodj békében Marci!

Emlékezzünk rá pár nagyobb védésével:

https://www.youtube.com/watch?v=N4bAiwEpttI#action=share

 

Endrődi Dávid