Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2016: Alan Shearer kritizálja Roy Hodgsont! – Anglia

Ahány ember, annyi nézet, avagy nem vagyunk egyformák, így másként látunk dolgokat. Sok témát szolgáltat az közelgő Európa-bajnokság révén a keretszűkítés és az, hogy kik maradtak ki, illetve miért. A franciáknál Éric Cantona támadta Didier Deschamps válogatási elvét, rasszizmussal vádolta meg a regnáló szakembert, aki eljárást indítványozott az őt érő vádak kapcsán. Angliában ennyire azért nem fajultak el a dolgok, Alan Shearer visszafogottabb nyilatkozatot tett Roy Hodgson irányába.

FotorCreated

Mint az közismertté vált, a bajnok Leicester City csupán egyetlen egy labdarúgót ad a nemzeti csapatba Jamie Vardy személyében. A korábbi 63-szoros angol válogatott labdarúgó Alan Shearer ezzel nem ért egyet, szerinte a szövetségi kapitány nem túl szerencsés sémát követett a válogatás során, s hiba volt kihagyni az angol bajnok egyik legjobbját – “Drinkwaternek egyértelműen mennie kellene. Egyike volt azoknak a játékosoknak, akik fantasztikusan teljesítettek ebben a szezonban. Danny most bizonyára csalódott és teljesen jogosan, csodálatos időszakon van túl. Az angol válogatottnál ismét elkövették azt a hibát, hogy hírnév, és nem pedig forma alapján válogatták be a játékosokat. Remélem, nem bánják meg. – emellett pedig megemlítette a meglepetésembert is – Kíváncsian várom Marcus Rashford szereplést, hatalmas meglepetés lenne, ha kezdő lenne az Eb-n!”

Íme a 23 fős angol keret:
Kapusok: Joe Hart (Manchester City), Fraser Forster (Southampton), Tom Heaton (Burnley)
Védők: Nathaniel Clyne (Liverpool), Kyle Walker (Tottenham), Gary Cahill (Chelsea), Chris Smalling (Manchester United), John Stones (Everton), Ryan Bertrand (Southampton), Danny Rose (Tottenham)
Középpályások: Dele Alli (Tottenham), Ross Barkley (Everton), Eric Dier (Tottenham), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Lallana (Liverpool), James Milner (Liverpool), Raheem Sterling (Manchester City), Jack Wilshere (Arsenal)
Támadók: Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Jamie Vardy (Leicester City)
Szövetségi kapitány: Roy Hodgson