Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női labdarúgás napja: Ismét ünnepeltek a Hölgyek

Második ízben tartották meg a Női labdarúgás napját Telkiben, ahol ezúttal is válogatott mérkőzéssel színesítették a programot. De nem maradhatott el két kiválóságunk nemzetközi elismerése, illetve Bl-döntősünk köszöntése sem.

helyzet

Egykori és mai válogatottak, valamint a jövő reménységei mutatták meg magukat Telkiben a második alkalommal megrendezett Női labdarúgás napján.

A jó hangulatú eseményen először a regionális válogatottaké volt a főszerep, melynek villámtornáját Budapest nyerte Székelyföld, és Győr-Moson-Sopron megye előtt. Ezt követte a magyar U15-ös és U16-os összecsapása, 2-2-es döntetlennel. Az U19-es lányok Székelyföld korosztályos csapatával mérkőztek s a magyar lányok nyertek két góllal. Ezt követően következhetett a főmeccs.

jakabfi

A magyar nemzeti tizenegy Boszniával meccselt, akiknél pályára lépett jó ismerősünk, a Ferencváros korábbi játékosa, Amela , valamint a volt szegedi kapus, Almona Hodzic is. Igencsak megszenvedtek a felek egymással, hiszen az első tíz percben nem sok minden történt. Az első nagy lehetőséget éppen Krso hagyta ki a hatodik minutumban, amikor egy középről elengedett lövése alig kerülte el a kaput. Ezt követően valamelyest mezőnyfölényt harcolt ki, felépített akcióink azonban az utolsó passzok elrontása miatt rendre elhaltak. Egy-egy kisebb lehetőség mellett Zeller Dóra lövése érdemel említést, ám a Hoffenheim támadója jó egy méterrel célt tévesztett. Ahogy haladt előre a meccs, úgy lett egyre inkább tétmérkőzés-jellege a találkozónak. Olykor igencsak kemény, szikrázó összecsapások tarkították a párharcot. Félóra elteltével Krso villant ismét, közelről lőtt fölé. Térfélcsere után sem változott nagyon a játék képe, bár rögvest az elején akadt egy nagy Szarvas Alexandra-helyzet. Nem sokra rá Kaján lőtt mellé. A hajráig helyzet nélkül csordogált az összecsapás, aztán Kaján kiugratása után Sipos került helyzetbe, Hodzic azonban nagyot védett. A végjátékban már egyértelműen a mieink domináltak, de gól nem született.

hunkezdő

„Volt, aki csütörtökön még BL-döntőt játszott a csapatból, akadt, aki vasárnap is pályára lépett, míg mások már két hete nem léptek pályára, így nem a legjobb formában léptünk pályára. A mérkőzés megmutatta, hogy a törökországi mérkőzésig hátralévő időszakot arra kell fordítanunk, hogy egy szintre hozzuk a játékosokat. Szerencsére megúsztuk sérülés nélkül a mai mérkőzést, pedig egy rendkívül kemény bosnyák együttes ellen játszottunk. Megvoltak a helyzeteink, az első félidőben ők domináltak, míg mi inkább a második félidőben tudtuk érvényesíteni akaratunkat, ezért igazságos a döntetlen.” – értékelte a mérkőzést Markó Edina.

századosok

A találkozó után került sor az ünnepélyes díjátadóra, melyen az UEFA delegátusa adott át emlékplakettet Pádár Anitának, és Hummel-Smuczer Angélának századik válogatottsága alkalmából. Mellettük Jakabfi Zsanettet az MLSZ tüntette ki.

Magyarország – Bosznia-Hercegovina 0-0
Telki, 200 néző
Magyarország: Bíró – Mosdóczi, Tálosi (Szeitl, a szünetben), Szabó V., Tóth G. – Csiszár, Szuh – Szarvas (Sipos L., 61.), Vágó F. (Rácz Zs., 61.), Zeller D. (Kocsán, 77.) – Jakabfi (Kaján, a szünetben)

Gavalovits Sándor