Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa America: Helyszínek, stadionok (Chicago)! – képekkel

Már tényleg csak párat kell aludni és jön a Centenáriumi 2016-os Copa America, melynek rendhagyó módon az Amerikai Egyesült Államok és annak 10 helyszíne szolgál otthonául. Az 1916-ban létrejött, s most 100 esztendős kontinenstorna soha nem lépett még ki Dél-Amerika határain kívülre, noha meghívott országok már szerepeltek a megmérettetésen, többnyire a CONCACAF-zónából. Felvezető cikksorozatunkból nem hiányozhat a helyszíneket, azaz a stadionokat bemutató mustra. Seattle, Santa Clara, Glendale, Pasadena, avagy cikksorozatunk első periódusában (4 rész) USA nyugati oldalán kalandoztunk, most azonban elindulunk keletre, Houston után egészen Floridáig merészkedtünk, Orlando után éles kanyar, s mielőtt az Államok északkeleti csücskébe érünk, megállunk a Nagy-Tavaknál Chicago városában. 

Cikksorozatunk további részei (KATT a címekre)

– 1. rész: Seattle, az egyik legkülönösebb aréna…
– 2. rész: Santa Clara, az 50. Super Bowl helyszíne
3. rész: Pasadena, avagy a torna legnagyobb stadionja
– 4. rész: Glendale, az ultramodern fedett aréna
– 5. rész: Az egyik elődöntő helyszíne
6. rész: A legkisebb stadion is hatalmas

SOC_1505148_SOC-Copa-America-600x175-v2

Chicago

Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb városa, agglomerációjával együtt közel 10 millióan lakják. Sokan a jazz fővárosaként emlegetik, ám a legtöbbször használt jelző a szelek városa kifejezés. Hatalmas iparkörnyék, mely Illionois államban fekszik, területe negyed akkora, mint Magyarorszgé, a Nagy Tavak egyikének a Michigann-tónak a partján fekszik. Igazi sportfellegvár, NFL csapata a Bears, NBA csapata a hírhedt Bulls, NHL együttese a Blackhawks, érdekeltek a baseballban, míg az MLS-ben a Fire bontogatja a szárnyait és akkor még csak a legjelentősebbeket soroltuk fel.

01 cc northave beach aerial

chicago-skyline-1e7fc7d4

o-CHICAGO-RIVER-facebook

Soldier Field

A helyszín nem az MLS-ben szereplő Chicago Fire, hanem az NFL-csapat a Chicago Bears otthona, melynek lelátóján akár 63500 néző is helyet foglalhat. A 94-es labdarúgó Vb-n 5 mérkőzést is itt játszottak, a Copa ideje alatt a házigazda a USA és Argentína is tiszteletét teszi majd gyepén, míg az egyik elődöntőnek itt rendezik.

soldier-field-parking1

soldierfieldvista

Soldier-Field-769x385

soldier-field