Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyenge meccsen angol győzelem

Alig több, mint 1 hét és kezdődik az Európa-bajnokság. Boldog – boldogtalan már azt a napot várja, hát még a futballisták. Egyre másra jönnek az edzőmeccsek, a mai napra Anglia – Portugália jutott, mely egyáltalán nem volt baráti.

Anglia: Hart – K. Walker, Smalling, Cahill, Rose – Dier – Milner, Alli – Rooney – H. Kane, Vardy kezdővel indította a 90 percet. Portugália: Rui Patrício – Vieirinha, B. Alves, R. Carvalho, Eliseu – Moutinho, Danilo Pereira, Adrien  – Joao Mário, Nani, Rafa csapattal vette fel a küzdelmet. Ami már a legelején feltűnt mindenkinek a portugáloktól hiányzott Cristiano Ronaldo, aki a múlt heti Bajnokok Ligája döntő miatt kapott egy kis pihenőt.

angolAz első félidő legemlékezetesebb jelenete

Számunkra a portugál válogatottat azért is volt fontos figyelni, hiszen az Eb-n csoportellenfelünk lesz. Az pedig most még kevésbé érdekes, hogy a világbajnoki selejtezőkön is egy csoportba kerültünk velük. A 35.percig jó pár angol helyzetet láthattunk, a portugáloktól pedig nagyon hiányzott Ronaldo. Az előbb említett minutumban pedig már Bruno Alves is hiányzott a portugáloktól, hisz nagy butaságában, Steven Segalnak képzelte magát, mikor Kane elfutott mellette, fejen talpalta az angolt. Jogos volt a piroslap. Még egy portugál csere és egy angol sárga, s vége is lett az első félidőnek.

Érdekesség, hogy a második félidő elején az emberelőnyben játszó angol csapat kevesebb helyzetet dolgozott ki, mint mikor még 11 fővel rendelkezett az ellenfél. Az 57.percben a csereként beállt André Gomes szép cselekkel próbálkozott, de a 3.csel után Cahill szerelte. A meccset megtekintette José Mourinho is, aki ugyebár évek óta Angliában dolgozik, múlt hét óta a Manchester United menedzsere, s emellett portugál állampolgár is. Minapi nyilatkozata, hogy portugál játékost idén nyáron nem tervez Manchesterbe csábítani. Egyik nagy kedvence Ricardol Carvalho most is pályán volt, igaz 38 évesen biztos, hogy nagy balhé lenne, ha az United leigazolná. (A Portonál, a Chelseanél, és a Real Madridnál is dolgoztak együtt)
A 65.percben Vardy helyett beállt Sterling, és Milner helyett Wilshere. Előtte egy kavarodás után egy angol játékossal szabálytalankodtak a 16-oson belül, de büntető helyett szabadrúgás volt kifele. A 71.percben beállt a csodatini, a Bayern által az elmúlt hetekben a Benficától megvásárolt Renato Sanches. Ennek ellenére nagyobb helyzetek továbbra sem alakultak ki a kapuk előtt. Majd jött a 86.perc szabadrúgás után felszabadítottak a portugálok, mely végül Sterling elé került ő beadta, s Smalling fejjel a kapuba csúsztatta, ezzel megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Ezzel a győzelmet is.

Endrődi Dávid