Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nikolics: újabb kérő?

Nikolics Nemanja, tavaly nyáron igazolt a Legia Warszawa  csapatához, s kiváló szezont futott. Már a bajnokság közben repkedtek a csapatnevek vele kapcsolatban, mostanra viszont már elég népszerű és ismert klubok is felkerültek a kérők listájára.

Nikolic629 - nso(nso.hu)

Idén nyáron a német világbajnok csatár Miroslav Klose elhagyja a Lazio csapatát, s helyére mindenképpen egy gólerős támadót szeretnének igazolni a rómaiak. Eddig Robin van Persie volt első számú célpont, de mostanra egy újabb nevet dobott be az olasz sajtó. Nem is akárkit, legalábbis nekünk magyaroknak ő jelenleg a Nr. 1 csatár, mégpedig Nikolics Nemanját.

Nikolics parádés szezonon van túl, 28 gólt szerzett a lengyel élvonalban, igaz azért a lengyel bajnokság, egy fokkal gyengébb, mint az olasz élvonal. Igaz Nikolics tavaly nyáron is úgy igazolt a Legiába a Videotontól, hogy a magyarnál erősebb ligába került, s ott is megállta a helyét.

A yeswelazio.it szakértőkre hivatkozva állítja, hogy Nikolicsot 5 és 8 millió euró közötti összegért lehetne kivásárolni a 2018-ig szóló szerződéséből. Korábban a Legia elnöke úgy fogalmazott, hogy ha megfelelő ajánlatot kapnak a támadóért, akkor nem fogják a csapathoz láncolni, a magyar válogatott csatárt.

Tavaly már egyébként a Lazio neve forgott a magyar sajtóban, akkor Lang Ádámot és Guzmics Richárdot boronálták össze az olaszokkal.

Endrődi Dávid