Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2016: Bemutatjuk az svéd válogatottat! – E-csoport

Napról napra közeledik az első sípszó, mely a 2016-os Labdarúgó Európa-bajnokság kezdetét jelzi majd.  Futballszurkolók milliói várják az eseményt világszerte, s végre számunkra magyarok számára is téttel bír a kontinenstorna. A FociClub.hu szerkesztősége azon dolgozik, hogy ne csak a torna alatt, de az azt megelőző időszakban is elkényeztesse olvasóit. Különféle cikksorozatokkal jelentkezünk, igyekszünk mindenről beszámolni, a következő napokban az egyes csoportok csapatait mutatjuk be és azt, hogy mit érdemes tudni róluk.  Következzék: E-csoport (Svédország)

sweden-getty-1511-750

A svéd válogatott 23 fős kerete:

Kapusok:  Andreas Isaksson (Kasimpasa), Robin Olsen (Copenhagen), Patrik Carlgren (AIK)

Védők: Ludwig Augustinsson (Copenhagen), Erik Johansson (Copenhagen), Pontus Jansson (Torino), Victor Lindelof (Benfica) Andreas Granqvist (Krasnodar), Mikael Lustig (Celtic), Martin Olsson (Norwich)

Középpályások: Jimmy Durmaz (Olympiakos), Albin Ekdal (Hamburg), Oscar Hiljemark (Palermo), Sebastian Larsson (Sunderland), Pontus Wernbloom (CSKA Moscow), Erkan Zengin (Trabzonspor), Oscar Lewicki (Malmo), Emil Forsberg (Leipzig), Kim Kallstrom (Grasshoppers)

Támadók: Marcus Berg (Panathinaikos), John Guidetti (Celta Vigo), Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain), Emir Kujovic (Norrkoping)

A svéd gárda mérkőzései:

2016 június 13. Írország – Svédország
2016 június 17. Olaszország – Svédország
2016 június 22. Svédország – Belgium

Svédország az Európa-bajnokságon

Mit is lehet mondani? Szóval nagy küzdelmek árán sikerült kijutniuk a tornára, ám még nagyobbat kell harcolniuk, ha tovább is akarnak jutni a csoportból. Mint láthatjuk a mérkőzéseiket, nem lesz egyszerű dolguk. A halálcsoportnak igazi nagyágyúi vannak . Olaszország és Belgium közvetlen a világ elitjébe tartozó csapatok, míg az Írek rettentő masszívnak tűntek a selejtezők alatt. Mindenesetre nem kell féltenünk viking barátainkat. Hiszen a hajót nem más irányítja, mint Zlatan Ibrahimovic. Kérdés azonban az, hogy a többiek fel tudnak-e nőni hozzá vagy sem. Érdekesség a keretben Ekdal lesérült pár napja, de még a keret része. Azonban nem az edzésen sérült meg. Hanem egy night clubban. Személyes véleményem, hogy nem fognak továbbjutni, de egy érdekes ki-ki harcot tudnak vívni bárkivel.

Borbély Szabolcs