Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Az angol szurkolók kislányok”

Az egyik orosz huligán meglepő őszinteséggel nyilatkozott az angol szurkolókkal való konfrontációjukról és annak okairól.

Kép: 101greatgoals.com

Kép: 101greatgoals.com

Az AFP hírügynökség megszólaltatott egy Marseille-ben randalírozó huligánt, nevezetesen Vladimirt. Vladimir egy kétgyermekes családapa és elárulta, hogy szurkolóként mik a fő céljaik ezen a tornán.

“Az nem számít, hogy egy szurkoló melyik városból jön, vagy melyik csapatnak szurkol. Az számít, hogy mind Oroszországból érkeztünk és az angolokkal fogunk harcolni. Az angolok mindig azt mondogatják, hogy ők a legfőbb futballhuligánok – mi most elmentünk és megmutattuk, hogy az angolok kislányok. A szurkolók és huligánok Oroszországban jelentősen fiatalabbak, 20-30 év körüliek, nagy részük eléggé sportos. Általában boxolnak, vagy valamilyen harcművészetben jártasak. Az a cél, hogy megmutassuk: az angolok nem igazi huligánok, ők nem tudják hogyan kell harcolni. Rengeteg orosz jött kimondottan ezzel a céllal. Olyan ez, mint egy sport. Az angolok poharakat és székeket használnak a harvhoz, mi csak a puszta öklünket. Nem akarunk ölni, vagy sérülést okozni – csak meg akarjuk mutatni, hogy milyen erősek vagyunk.” – így Vladimir a múlt heti összecsapásokról.

Baranyai Balázs