Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa America: Véget ért a torna a brazilok számára

A csoportkör utolsó meccse még mindkét csapat számára fontos volt, mivel a továbbjutást még nem dőlt el. Brazília, Peru és Ecuador is pályázott a kiadó továbbjutást érő helyekre.

 hqdefault (1)

Brazília – Peru 0:1 (0:0)
Helyszín: Gillette Stadion, Foxborough Vezette: Cunha
Gólszerző: – ill. Ruidiaz (75.)
Sárga lap: Lima (72.), Augusto (88.) ill. Yotun (93.)
Kiállítva: – ill. –

Brazília. Alisson – Filipe Luis, Gil, Miranda, Alves – Augusto, Elias – Coutinho, Lima Lucas, Willian – Gabriel (Hulk 72.) Vezetőedző. Dunga

Peru: Gallese – Corzo Chavez, Ramos, Rodriguez, Trauco – Balbin (Youton 46.), Vilchez – Polo, Cueva (Tapia 91.), Flores (Ruidiaz 64.) – Guerrero Vezetőedző. Gareca

Filipe Luis a 14. percben eresztett meg egy bombát, amit a perui kapus szögletre tudott csak kitornázni. A 27. percben Gabriel tüzelt, azonban annak köszönhetően, hogy a kapus jól helyezkedett, ez az akció után sem változott az eredményjelzőn semmi. A 41. percben ismét Gabriel veszélyeztetett, azonban a hálóőr ezt a labdát is könnyedén ki tudta tornázni a felsőléc alól. Ebben a félidőben perui lehetőség nem volt.

A második félidő 49. percében Cueva végzett el veszélyes szabadrúgást, azonban a labda elkerülte a kaput. A 75. percben nagy meglepetésre hátrányba került Brazília. Polo tett remek labdát Ruidiaz elé, aki közelről már nem hibázott. A gólt érvényesség némileg beárnyékolja az a tény, hogy a játékos a kezével sodorta be a labdát a hálóba, a találat Maradonásnra sikeredett. A gólt, azonban a játékvezetők megadták. Brazíliának bő húsz perce volt egyenlíteni, azonban már a meccs végéig komoly helyzet nem alakult ki, így Willianék számára véget ért a torna.

tab

https://www.youtube.com/watch?v=0zzL-Qp80Kg

kép: youtube.com

Nagy Gábor