Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2016: Lovrencsics kihagyja a holnapi osztrákok elleni mérkőzést

Bernd Storck szövetségi kapitány a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy nem számítanak holnap Lovrencsics Gergő játékára, de Kádár szereplése és kérdéses még. Storck mellett Dzsudzsák Balázs és Lang Ádám állt a sajtó rendelkezésére. 

dzsudzsak750

Forrás: Nemzeti Sport

Vasárnap Kádár Tamáson kívül, Lovrencsics Gergő is megsérült a magyar válogatott edzésén. Kádár bokája fordult ki, de ma már részt vett az edzésen, Lovrencsicsnek pedig a térde vizesedett be, a sorsáról holnap születhet döntés.

Storck ettől függetlenül optimista volt, elmondta, hogy a válogatott a felkészülések során megmutatta, hogy fejlődött, és hangsúlyozta, hogy csapata megérdemelten jutott ki a kontinenstornára. A szövetségi kapitány az első meccsről is mesélt:

“Történelmi meccs lesz, hiszen rég nem volt Magyarország ilyen nagy tornán. Ausztria az esélyes, de tudjuk mi vár ránk. Mivel ez az első meccs, rendkívül nehéz lesz mindkét gárdának. Fontos, hogy jól sikerüljön, mert azon megalapozhatjuk az önbizalmunkat.”

Lang Ádám szerint ünnepként kell megélni, hogy a válogatott 44 év után kijutott egy világtornára, és arról is beszélt, hogy mindenki készen áll a holnapi csoportmérkőzésre:

“Ez egy futballünnep. Meglátják a buszunkat az utcán és mindenki mosolyogva integet nekünk. Minden pillanatát élvezni kell ennek az Eb-nek. Jó a hangulat a csapaton belül, és teljes mértékben felkészültnek érezzük magunkat az összecsapásra. Az osztrák csapat agresszív futballt játszik és megpróbálja letámadni ellenfelét. Azonban mindenre felkészültünk és reméljük, hogy sikerül megvalósítani a terveket, és nem okoz majd gondot a labda kihozatala sem.”

A magyar válogatott csapatkapitánya Dzsudzsák Balázs inkább az időjárásról beszélt, mert nem várta, hogy ennyire esős lesz az idő, és úgy tudta, hogy sokkal magasabb a hőmérséklet Bordeaux-ban, de ő is megemlítette, hogy jól érzik magukat a csapattal Franciaországban:

“Remek a hangulat. Nem érzem, hogy a szokottnál feszültebb lenne a társaság, így nem kellett senkivel külön leülni beszélgetni. Amikor lehet, a meccseket együtt nézzük.”

Szigeti Andrea