Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalosan is szabad préda a svájci védő

A klub bejelentette, hogy eladó az egyik legnagyobb értékük, a svájci válogatott védő – több csapat is sorban áll már érte.

Kép: grantland.com

Kép: grantland.com

A svájci Blick értesülései szerint, akár Angliában is kiköthet a svájci válogatott kiválósága, Ricardo Rodriguez. A Wolfsburg baloldali védője szép lassan kinőtte a német csapatot, így most úgy döntöttek, értékesítik őt – mindenki jobban jár.

A lap szerint nagyjából 25 millió fontba kerülhet majd a megszerzése, de van több olyan csapat is, amely gond nélkül kipengetné érte ezt az összeget. A Blick három csapatot említ: az AS Roma, az Arsenal és persze a Real Madrid, melyet minden valamire való futballista kapcsán oda szokás írni a kérők közé.

A 23 éves védő tökéletesen passzolna az Arsenalhoz. Az Ágyúsok már megszerezték a szintén svájci (egyébként albán származású) középpályást, Granit Xhakát – szintén a Bundesligából. Feltehetően nekik tényleg szükséges lenne egy ilyen sokoldalú és hatékony ember a védelem megszilárdításához.

Fiatal kora ellnére elég komoly nemzetközi rutinja van: 39 meccs a svájci válogatottban, 135 jelenés a Bundesligában, 27-szer pedig már a BL-ben is tiszteletét tette.

Baranyai Balázs