Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! – Megvan a PSG új edzője

Kedden nagy bejelentést tett a Paris Saint-Germain labdarúgócsapata, 17 óra magasságában hivatalosan is bejelentették a leköszönő Laurent Blanc utódját. A kispadot, avagy az elvárásokkal és lehetőségekkel teli örökséget nem más veszi át, mint a Sevilla sikeredzője Unai Emery.

13439048_10155097296013298_3819705684958951860_n

A megállapodás értelmében Unai Emery 2018-ig írta alá új kontraktusát a francia klubbal, mely azt várja a szakembertől, hogy Bajnokok Ligája győzelemre vezeti a csapatot. Párizsban a bajnoki címek sorra jöttek az elmúlt években, a honi kupa nem kihívás, mi más lehet a cél, mint a legrangosabb trófea a nemzetközi porondon. Abban biztosak lehetünk, hogy Emery mindent megkap ahhoz, hogy a nyár folyamán saját arculatára formálja a csapatot, ahogyan az is biztos, hogy az elvárás és a nyomás hatalmas lesz a vállán.

Laurent Blanc 2013-ban vette át a párizsi csapatot, s most a 2016-os szezon végeztével köszönt le. Ez idő alatt 172 tétmérkőzésen 126 győzelmet, 31 döntetlent és mindössze 15 vereséget számlált a PSG, mely 390 alkalommal talált az ellenfelek kapujába, míg az ő hálójukat csak 126 alkalommal sikerült az ellenfeleknek megrezgetni. Ezen egészen elképesztő mérleg 73.26 százalékos mérleget mutat. Három bajnoki cím, két kupa és három ligakupa siker mellett három szuperkupát, tehát gyakorlatilag egy híján mindent bezsebelt a csapat honi szinten a mögöttünk álló korszakban. Egyetlen egy dolog hiányzik, ez pedig az a bizonyos Bajnokok Ligája győzelem.

Feltehetik a kérdést, hogy miért Unai Emery? Nos, a mindössze 44 esztendős spanyol szakember három szezont töltött a Sevilla kispadján és történelmi tettet vitt véghez azzal, hogy zsinórban háromszor nyerte meg a második számú kupasorozatot az Europa-ligát. Igazi kupaspecialistaként emlegetik. Ez persze nem jogosít egyből Bajnokok Ligája győzelemre. Egy azonban biztos, remekül formált átlagosnak mondható játékosokat sikeres csapattá.