Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Transzferbomba! – Már megint kezdik a Kínaiak…

Tavasszal egészen elképesztő transzfereket láthattunk a kínai kluboktól, írtunk is egy összegző cikket – Szemünk előtt alakul át a futballtérkép – címmel (Itt megtalálsz minden nívós transzfert). Olyan játékosok hagyták el Európát a pénz végett, nem is a szakmaiság miatt, mint Gervinho, Ramires, Teixeira, vagy éppen Jackson Martínez. Számítani lehetett a nyári folytatásra, ezzel tisztában voltunk, ám a határokat még nem látjuk és nem is érzékeljük. Talán még gondolati mezsgyén sem készült fel az európai futballszerető arra, ami most következik. Elsőként mindjárt meg is dőlhet a kínai átigazolási rekord…!

Hulk

A francia L’Équipe információja szerint megszületett az egyesség, az orosz Zenit és a kínai Shanghai SIPG között és nem utolsó sorban Hulk is rábólintott a váltásra. A brazil gólfelelős szerdán eshet át az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, hogy aztán következhessen a hivatalos bejelentés az újabb transzferrekord. Kínában a téli átigazolási szezonban sorra dőlt meg ez az összeg, s jelenleg 50 millió eurón áll. Ezt fejelheti meg most a Shanghai SIPG, mely 55 millió eurót fizethet a Zenit kasszájába, míg a válogatott csatár 20 millió eurót kereshet évente, ezzel olyan fizetést tehet zsebre, mint Lionel Messi, vagy éppen Cristiano Ronaldo.

A 30 esztendős támadó érkezésével Sven Goran Eriksson csapatában összeállhat az Asamoah Gyan – Elkeson – Hulk támadótrió. Ami a Shanghai SIPG bajnoki szereplését illeti, a csapat féltávnál 4. pozícióban van, sokáig vezetett, ám utóbbi 5 meccséből egyet sem tudott megnyerni a csapat, 4 döntetlen mellett 1 vereség ékesíti az eredménysort. Elkeson 4, Gyan pedig 3 gólnál jár mindössze.

Azt, pedig hogy milyen meghökkentő transzferek, és mely európai sztárklubok játékosai válthatnak a pénz miatt még megsaccolni is lehetetlen. Bizonyára lesznek jó páran, azt pedig, hogy magára a klubfutballra ez miként hat majd…