Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ez Európa-bajnokság legjobbjai

Akárcsak a csoportkörben, a nyolcaddöntők után is visszatérünk táblánkra, mely az EB legjobb egyéni statisztikáit produkáló játékosait tartalmazza. Néhány poszton ugyanis jelentős változások történtek, miközben egyre több csapat és egyre több játékos esik ki a további küzdelmekből.

euro 2016 player states best 16

A kapusok között továbbra is első az izlandi Hannes Halldórsson, aki eddig ugyan minden meccsén kapott egy-egy gólt az EB-n, ennél többet azonban egyszer sem, miközben összesen már 20 lövést hatástalanított, miközben mögé a belgák ellen 10 védést bemutató Király Gábor jött fel egyelőre a második helyre. Az izlandi csoda másik fontos szereplője a csatár Kolbeinn Sigthorsson, aki a fejpárbajokban amúgy szintén jól teljesítő angol hátvédekkel csapott össze a nyolcaddöntőben és cseppet sem vallott szégyent, hiszen 4-szer sikerült elfejelnie a labdát a vele felugró védő elől. Közben az ezen a meccsen gólt szerző Ragnar Sigurdsson is felkerült a listánkra, ugyanis 10 felszabadításával összesen már 36 labdát takarított el a kontinenstornán a kapu előteréből, bár a lengyel Kamil Glik és a vezetést feltehetően csak ideiglenesen átvevő tegnapi ellenfél, Chris Smalling még előtte járnak ebben a kategóriában. A szerelések listáján hárman is 16-tal állnak jelenleg az élen, akik közül a horvát Darijo Srna vette el a legkevesebb kísérletből ennyiszer a labdát az ellenfelektől.

A támadóbb statisztikák között a belga Eden Hazard került az élre a sikeres cselek tekintetében, ugyanis a magyar válogatott ellen nem kevesebbszer, mint 12-szer játszotta át a védőket, ezzel pedig alaposan megelőzte Gareth Bale-t is. A walesi válogatott üdvöskéje ugyanakkor a kapura lövések tekintetében továbbra is a legjobb a mezőnyben, ráadásul egészen hatékony is, hiszen 19 kísérletből találta el ennyiszer a célt, amiből 3 gólt is szerzett. Mögötte a horvátok ellen a csapata érdekeit ezúttal szem előtt tartó Crisitiano Ronaldót megelőzte Kevin de Bruyne, aki viszont a lövőhelyzeteket kialakító kulcspasszok listáján áll továbbra is az első helyen, hisz Magyarország ellen is 4-szer hozta helyzetbe csapattársait. A legtöbb pontos hosszú passzt a svájci Granit Xhaka adta, ám Toni Kroos nála sokkal hatékonyabb volt eddig ezen a területen és könnyen elképzelhető, hogy a negyeddöntőbe is bejutó német válogatott középpályása előzhet is a továbbiakban.