Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wengert akarják az angol válogatott élére! – sajtóhír

Habár elég hihetetlennek tűnik, angol lapértesülések szerint mégis lenne arra esély, hogy Arsene Wenger veszi át Roy Hodgson helyét az angol válogatottban. 

Coach-Arsenal-Football-Club

Forrás: pixelstalk.net

A Daily Star weboldala hozta le azt a hírt, miszerint Arsene Wenger az első számú jelölt az angol válogatott élére, Gareth Southgate-tel az oldalán. Az oldal szerint Claudio Ranieri és Brendan Rodgers neve is a jelöltek között szerepel. Dan Ashworth, az angol labdarúgó-szövetség (FA) technikai igazgatója is megszólalt az ügyben:

“Arsene jól ismeri a Premier League-et, az angol játékosokat, az angol médiát, az ország elvárásait. Nem zárnám ki a lehetőségét, hogy ő veszi át az irányítást. Szeretnénk lezárni a kérdést a világbajnoki selejtezősorozat kezdetéig, de ha nem sikerül, van átmeneti tervünk is.”

Ez az átmeneti megoldás lenne Gareth Southgate, aki egy évig irányítaná a válogatottat, de ha időközben mégis találnának egy állandó szövetségi kapitányt, ő is a stábban maradna. Ranieri és Rodgers neve mellett felmerült még Jürgen Klinsmann is. Mindig is az angol edzőket preferálták a válogatottnál, de úgy tűnik, hogy a siker érdekében hajlandóak lennének feladni ezt a beidegződésüket.

Szigeti Andrea