Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülési és transzferkörkép: SS Lazio

Igen nehéz szezon elébe tekint az SS Lazio labdarúgócsapata, a klubvezetés körül forrong a levegő, a szurkolók összefogtak és bojkottálnak, a helyzeten pedig az újonnan kinevezett, majd sebesen távozó edző szavai sem segítettek. Javában zajlik az előszezon, voltak érkezők és távozók, s vezetőedzője is lett végül a gárdának, mely vasárnap este az angol Championshipben szereplő Brighton legjobbjaival csapott össze.

SS-Lazio-Wallpaper

A 2015/16-os szezon második felében láthattunk már egy roppant gyászos, a szurkolók által bojkottált római derbit. A helyzet azóta nem sokat változott, de inkább romlott. Claudio Lotito még mindig az elnöki székben ül, a fanatikusok pedig bojkottálják a meccsekre való menetelt és a bérletárusítást egyaránt. Azon a napon, amikor kinyitottak az SS Lazio kasszái, mindösszesen 11 ember váltott bérletet a 2016/17-es szezonra. Totális érdektelenségbe fulladt mindent, s nem csak a fanatikusok, de az egyszerű szurkolók is nemtetszésüket fejezik már ki. Tavaly 12800 bérletese volt a klubnak, már az is negatív rekordnak számított. Hogyan lesz így teltház a 72 698 fő befogadóképességű Stadio Olimpicóban? Sehogy! Sőt, még félház sem lesz…!

Az események sorát csak nehezítette a frissen kinevezett Marcelo Bielsa esete. A neves szakember két nappal később feláll a római csapat kispadjáról, mondván a Lazio képviselői őt csúnyán átverték. Végül Simone Inzaghi lett a csapat vezetőedzője felnőtt szinten még nem végzett ilyen munkát, hat éve a csapat utánpótlásában ténykedett.

A csapat három felkészülési mérkőzésen van túl, mindet alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben játszották. A szezon, a Serie A küzdelmei augusztus 21-én kezdődnek meg a számukra, egy az Atalanta elleni összecsapással.

Felkészülési és transzferkörkép

1280px-SS_Lazio.svg

1. meccs: Lazio – Padova (V.) 2-1
2. meccs: Lazio – Spal (II.) 1-1 – büntetőkkel 4-3
3. meccs: Brighton (II.) – Lazio 0-1
Augusztus 6. 12:00 Werder Bremen – Lazio

Érkezők: Ciro Immobile (Sevilla), Wallace (Braga), Jordan Lukaku (Oostende)

Távozók: Santiago Gentiletti (Genoa), Miroslav Klose (szabadon igazolható)