Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: Végére hagyta a ciprusi csapat a gólesőt

A rájátszásba jutásért zajlott a küzdelem a Bajnokok Ligája selejtezőkörének harmadik fordulójában. 10 csapat küzdött meg azért egymással, hogy egy lépéssel közelebb kerüljenek a hőn áhított csoportkörhöz.

david-mcmillan-dundalk-17082015_48dmw9t5hi051chfkewrlbo97

Qarabag – Plzen 1:1 (1:0)
Gólszerző: Muarem (28.) ill. Krmencik (85.)
Továbbjutott
: Plzen 1:1 – idegenben lőtt góllal)

Az első összecsapás 0:0-s döntetlennel végződött, így a cseh együttes várhatta kedvezőbb pozícióból a visszavágót, mivel elég lett volna számukra egy döntetlen is ahhoz, hogy egy lépéssel közelebb kerüljenek a csoportkörhöz. A 28. percben Muarem betalált a hazaiaktól, és sokáig úgy tűnt, hogy ezzel el is dőlt a továbbjutás sorsa. A 85. percben jött a hidegzuhany, Krmencik volt eredményes, és az idegenben lőtt gólja továbbjutást ért a cseh együttesnek.

APOEL – Rosenborg 3:0 (0:0)
Gólszerzők: Gianniotas (91.), Vander (96.), De Vincenti (99.) ill. –
Továbbjutott: APOEL 4:2-s összesítéssel

Az első mérkőzésen az APOEL lőtt idegenben gólt, azonban a találkozót sikerült a Rosenborgnak 2:1-re megnyernie. A norvégok bizakodva várták ezt az összecsapást. 90 percig úgy tűnt, hogy nekik áll a zászló, és a továbbjutás sorsa ezzel el is dőlt. A ciprusiak azonban kinyitották a gólcsapot, és röpke 9 perc alatt elintézték az eddig esélyesebbnek tűnő Rosenborgot.

Dinamo Tbilisi – Dinamo Zagreb 0:1 (0:1)
Gólszerző: – ill. Rog (8.)
Továbbjutott: Dinamo Zagreb 3:0-s összesítéssel

Az első fordulóban, hazai pályán verték meg 2 góllal a grúz együttest, így bizakodva vághattak neki a ma esti találkozóhoz a horvátok. Semmit nem bíztak a véletlenre, az első félidőben már a 8. percben vezetést szereztek, amivel el is döntötték a továbbjutás sorsát.

Crvena Zvezda – Ludogorets 2:4 (1:2)
Gólszerzők: Donald (17.), Ibanez (62. – büntető) ill. Cafu (24.), Waderson (40. 92. 97.)
Kiállítva: Kanga (48.) ill Plastun (44.)
Továbbjutott: Ludogorets 6:4-s összesítéssel

Az első összecsapás 2:2-vel végződött, így a Zvezda várhatta kedvezőbb pozícióból a találkozót. A Ludogorets hamar vezetést szerző hazaiakat meglepve, még az első félidőben fordítani tudott. Ebben a játékrészben két piros lap is villant, így mindkét csapat tíz emberrel folytathatta a találkozót. A második játékrészben büntetőből egyenlítettek a hazaiak. A 2:2 hosszabbítást eredményezett. Már a 2. percben vezetést szereztek a bolgárok, de ezzel nem álltak meg. Wanderson a 97. percben is betalált, ezzel mesterhármast szerzett. A bolgárok, így 6:4-es összesítéssel jutottak tovább.

Dundalk – BATE 3:0 (1:0)
Gólszerző: McMillan (44. 59.) Benson (90.) ill. –
Továbbjutott: Dundalk 4:0-s összesítéssel

Az első fordulóban a BATE tudott nyerni 1:0-ra, azonban ezt az előnyt már az első fordulóban eltűntette a Dundalk együttese. Az első gól szerzője az 59. percben is betalált. A 3. gólt a 90. percben Benson szerezte, így továbbjutottak az írek.

kép: sportsmole.co.uk

Nagy Gábor