Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavi a menekülteket segíti – Elképesztő adomány

Az FC Barcelona korábbi világ-, és Európa-bajnok középpályása, Xavi Hernández a mindennapossá váló humanitárius katasztrófa felszámolása érdekében saját hajóját ajánlotta fel arra, hogy a Földközi-tengeren kimentsék a vízből a szerencsétlenül járó menekülteket.

150521142507-xavi-hernandez-barcelona-camp-nou-super-169

Honlapunkon ugyan igyekszünk csak és kizárólag kedvenc sportágunkkal foglalkozni, ám sajnos a migráns válság és az észak-afrikai illetve közel-keleti muzulmán vérrontás az élet minden területébe belegyűrűzik.

Kár lenne tagadni, hogy a politikai illetve gazdasági menekültek csak óriási pénzügyi rááldozással fogadhatóak Európában, főleg tekintettel arra, hogy a migránsok döntő többsége anyagilag és bármilyen téren is csak addig hajlandó bármit is tenni a várva várt befogadásért, amíg sikerül megegyeznie az embercsempészével. Azzal az embercsempésszel, aki áldozatát száz-kétszázad magával zsúfolja össze egy zsúfolt, gyakran motor nélküli ladikba. A menekültek gyakran lelik halálukat a Földközi-tengerben, az olasz és a görög hatóságok áldozatos munkája ellenére is.

A legfrissebb hírek szerint azonban most a jobb életre vágyó muzulmánok egy új segítő kezet kapnak: Xavi Hernándezét. A manapság a katari Al-Szaddban levezetgető veterán játékos a saját jachtját ajánlotta fel arra az egyik segélyszervezetnek, hogy azzal mentsék a vízbefúlástól sem megrettenő menekülteket.

Állítólag Xavi bárkája a görög Leszbosz környékén fog szolgálni, ám sajnos a kimentetteket nem szerető hazájukba, hanem idegen, európai földre fogják behajózni.

Balogh József