Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Nehéz meccset nyert az Atleti – videó!

Tartani kell a tempót az élmezőnnyel, így az Atletico Madrid számára kötelező volt a győzelem hazai pályán, a La Liga 6. fordulójában.

Kép: AS

Kép: AS

Egyre inkább kezd formába lendülni az Atletico, így ez a vasárnapi összecsapás a Deporral a Calderonban kötelezően behúzandó győzelmek sorába kellett, hogy tartozzon. Igaz ez még úgy is, hogy a sztenderd kezdők közül néhányan a pihenőjüket töltötték: Gameiro és Saul Niguez sem volt ott a kezdőcsapatban, de a hazai drukkereknek emiatt nem volt okuk az aggodalomra. Sokkal inkább fájhatott a fejük viszont a gárda játéka miatt. A madridi csapat ugyanis toronymagas esélyese volt ennek a találkozónak, de ez a játék képéből nem igazán tűnt ki. A Deportivo játékosai ügyesen tartották féken a hazai támadókat, a középpályán pedig további problémákat is tudtak okozni. Az elnyűhetetlen Fajr vezényletével folyamatosan siettették és támadták az Atletit, így a csíkos mezeseknek nem sok idejük maradt nyugodtan szövögetni az akciókat. A vendégek román támadója, Andone pluszban nagyon agresszív volt és rendre zavarba tudta hozni az amúgy nem túl jó napot kifogó Gimenezt a védelem közepén. Tovább nehezítette az Atletico Madrid helyzetét, hogy kettő cseréjüket viszonylag hamar el kellett használniuk sérülések miatt: Augusto Fernandez és a már említett Gimenez is elhagyta a pályát, ami nyilván nem volt jó hír számukra.

Támadásban momentumai voltak csak Simeone fiainak, akik főleg Griezmann irányításával próbáltak érvényesülni Lux kapuja előtt, de az első félidőben nem jutottak sokra. Ebből is kitűnik, hogy a Depor taktikája sokáig remekül működött. Ki tudták zökkenteni ellenfelüket és jó úton haladtak egy szép eredmény felé – egészen az első játékrész hosszabbításáig. Ott ugyanis visszaütött számukra a már ecsetelt agresszivitás. Fajr annyira lendületben volt, hogy nem tudott fékezni és egy teljesen feleslege és rendkívül látványos szabálytalanságot követett el – mindezt úgy, hogy már volt egy sárgája. Villant is a piros, a Depor számára így tehát egészen máshogy alakult a folytatás, mint ahogy azt ők eredetileg tervezték. A fordulás után nagy nehezen fellendült az Atletico támadójátéka, a védelem egyre kevésbé tudta kezelni a létszámfölényben lévő ellenfél akcióit. Sokkal élvezhetőbbé vált a meccs, hiszen a kapuk egyre többször kerültek veszélybe – a növekvő nyomást pedig csak Lux bravúrjaival tudta kibírni a Depor. Garitano mester próbálta cserékkel frissíteni csapatát, de ebben a helyzetben ez már nem volt elég: az addig hősiesen védekező vendég alakulat végül a 70. percben kapitulált, amikor is egy szép passzjáték végén Griezmann juttatta a labdát Lux kapujába.

Az Atletico Madrid így tehát ha nem is simán, de be tudta húzni a három pontot szívós ellenfelével szemben és egy rájuk amúgy eléggé jellemző 1-0-ás győzelmet arattak. A fővárosi gárda így az Athletic Bilbaóval holtversenyben a harmadik helyen áll jelenleg, lemaradásuk pedig csupán két pont a listavezető Real Madrid mögött.

http://www.dailymotion.com/video/x4unw2l_antoine-griezmann-goal-1-0-atletico-madrid-vs-deportivo-la-coruna_sport

Atletico Madrid – Deportivo La Coruna 1-0
G.: Griezmann (70.)

Atletico Madrid: Oblak – Filipe Luis, Godin, Gimenez (Lucas H.), Juanfran – Carrasco  (Gameiro), Koke, Fernandez (Gabi), Gaitan – Griezmann, Correa. Edző: Simeone.

Deportivo La Coruna: Lux – Navarro (Babel), Arribas, Albentosa, Laure – Guilherme (Mosquera), Borges – Colak, Fajr, Valle – Andone (Luisinho). Edző: Garitano.

Baranyai Balázs