Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Diósgyőr: Nincs edzőkérdés!

Jól jön az újabb háromhetes szünet Miskolcon, ahol szégyenszemre a sereghajtó pozícióba süllyedt vissza Horváth Ferenc együttese. A többségi tulajdonos ügyvezetője megerősítette a vezetőedző pozícióját, miközben a szurkolók türelme alighanem végleg elfogyott.

dvtk629

Kezdjük a stadionban. A Debrecen elleni vereség (1-3) után a szurkolók biztatását megköszönve kivonultak drukkereik elé a játékosok, ám az ultráknál betelt a pohár. A labdarúgók kénytelenek voltak megszabadulni mezeiktől, s volt aki, nem szimplán levetette, hanem szó szerint elhajította a dresszét, ez még inkább olaj volt a tűzre. Alighanem lesz folytatása a történetnek.

Ami az előzményeket illeti: A klubvezetés a forduló előtt 5 millió forintra büntette a csapatot, míg Horváth próbált az összetételen változtatni, nem sok sikerrel, így elképzelhető, hogy a téli szünet alatt jelentős keretalakítás várható.

horvathferenc629

Friss fejlemény, hogy a klub többségi tulajdonos Borsodsport Invest Kft. ügyvezetője, Sántha Gergely kijelentette, Horváth Ferenc és a szakmai stáb maradéktalanul élvezi a bizalmat, míg a kulcsemberek teljesítménye valamint az új igazolások nem megfelelő hozzáállása sem nyerte el a tetszését a vezetésnek. „A DVTK sportszakmai vezetése a vezetőedzővel és a többi stábtaggal együtt továbbra is bírja a bizalmunkat. A sportban előfordul, hogy a jó eredmények elérése több időt vesz igénybe a vártnál, és ez különösen egy kiemelkedően jó szezonkezdés után adhat okot türelmetlenségre, elsősorban a játékosok és a szakmai stáb irányába. Viszont megfelelően kemény munkával és hozzáállással a jelenlegi szerencsétlen szérián lehet változtatni, és ez elvárás is a csapat felé – reagált a dvtk.eu-nak adott interjújában. – A kulcspozíciókban szereplő játékosok közül többen is mélyen a valós tudásuk alatt játszottak, de azért már látszanak az előremozdulás jelei. Ezek felé a jelenlegi és volt válogatott csapattagok felé elvárás, hogy kiemelkedő hozzáállással és teljesítménnyel húzzák maguk után a csapatot minden mérkőzésen. Decemberig van ideje mindenkinek megmutatni, hogy helye van Diósgyőrben, ha nem, akkor változtatni fogunk. Sajnos egyelőre az új igazolások sem úgy teljesítenek, ahogy reméltük, illetve sok a sérültünk is, ami szintén visszaveti az eredményességet.”

Hogy a bajnokság kezdete előtt Egervári Sándor már érzett valamit, nem tudható, az azonban már akkor biztos volt, hogy a keret jelentősen meggyengült. Távozott többek között Koman Vladimir, Drazen Okuka, Barczi Dávid, akik ez előző évadban kilencedik helyen végző brigád húzóemberei voltak. Sántha szerint ugyanakkor nem kell tartani a kieséstől. „Ez fel sem vetődik bennem, bár a 12 csapatos NB I-en nem nehéz veszélyes helyzetbe kerülni, mivel rendkívül szoros a mezőny és kiegyenlítettek az erőviszonyok. Messze még a bajnokság vége, teljesen biztos vagyok a bentmaradásban. A jelenlegi játékoskeret alapján, amely papíron a 4. legértékesebb az NB I-ben, legalább a középmezőnyben van a DVTK helye, és ezt be is fogják bizonyítani a játékosaink Horváth Ferenc vezetésével.”

Végezetül az ügyvezetést érintő kritikákra is szolgált magyarázattal, cáfolva, hogy a kialakult helyzet nem elsősorban a vezetőségnek köszönhető. „Ezzel nem értek egyet több okból sem. Egyrészt azért, mert személyesen ismerem az érintettek munkáját, másrészt pedig a DVTK család szinte az összes területen rendkívül sikeres, nagyon sokat erősödött a pozíciója a magyar sportéletben, ha az ügyvezetés nem jól végezné a feladatát, akkor ez nem így lenne. Sajnos pont a kirakat, az NB I-es labdarúgó-csapat teljesít a leggyengébben, de ennek sportszakmai okai vannak, amikért közvetlenül nem az ügyvezetés, hanem a szakmai stáb felel a labdarúgásban ugyanúgy, mint jégkorongban vagy kosárlabdában.”

Szóval fel van adva a lecke a miskolciaknak a bajnoki szünetben, ha javulni akarnak a folytatásban.

Gavalovits Sándor