Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Hármat vágott az Atalanta az újoncnak

Hétfő este sem maradtunk egy nagyszerű olasz bajnoki nélkül. A Serie A 6. fordulója eltolt mérkőzésén az újonc Crotone fogata Gasperini együttesét, az Atalantat. A Vendégeknél kezdett a szezon eddigi nagy feledzettje Kessie. Nézzük milyen eredménnyel zártak. 

crotone-atalanta-parziale-1-3entra-pinilla-per-petagna-al-43-st_b4a04b72-8412-11e6-bfc9-09ea5089eb1f_700_455_big_story_linked_ima

Crotone – Atalanta 1:3 (0:3)
Gólszerzők: Simmy (86.) ill Petagna (3.), Kurtic (40.), Gomez (46.)

Nagyon, de nagyon hamar tisztázta az erőviszonyokat a vendég gárda. Természetesen ők voltak az esélyesei a találkozónak, de ilyen egyértelmű dominanciát, fölényt nem gondoltak a szakértők sem. Petagna révén már a 3. percben vezetést szerzett a kék-fekete együttes. A gól után nem vett vissza az Atalanta. Tovább rohamozták a roskadozó Crotone védelmet, amit aztán a félidő végén, a 40. majd a 46. percben teljesen felszámoltak. 3:0-s vendég vezetéssel mentek le a csapatok a szünetre.

A második félidő kicsit másképp alakult, mint ahogy azt mondjuk a bergamói csapat szurkolói elvárták volna. Egy ilyen mérkőzésen lehet javítani a statisztikákon. Legalábbis ezt szokták mondani az okosabbak. Na most ez pont nem sikerült. Sőt a 66. perctől kezdve tíz emberrel voltak kénytelenek felvenni a harcot a hazai gárdával. Kessie állíttatta ki magát egy durva belépő után. Ami még idegesítő lehetett, illetve Crotone részről örvendetes, hogy Simmy a 86. percben végül tudott egy szépítőgólt szerezni. Igazán jó kis találkozó volt. Sok helyzet, sok gól, egy kiállítás.. volt itt minden, mint egy jó olasz bajnokin.

Borbély Szabolcs