Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Csúcsrangadó Dortmundból – előzetes

A keddi BL-játéknap legnagyobb rangadóját Dortmundban rendezik, ahova a címvédő Real Madrid látogat. Hatalmas meccsre van kilátás, természetesen kiemelt figyelmet kap tőlünk is, de a többieket sem hanyagoljuk el. 

E csoport 

cszka-spurs

CSZKA Moszkva – Tottenham Hotspur 

Változó sikerrel vették az előző kört a csapatok, az oroszok hiába játszottak alárendelt szerepet, értékes pontot hoztak el Leverkusenből. A Spurs ezzel szemben jobb volt a Monacónál, mégis vereséget szenvedett hazai pályán. Még egy zakóval óriási bajba kerülhet a londoni gárda, a CSZKA meg nagyot lépne előre. Esélyesnek mégsem neveznénk a hazaiakat, az angolok ugyanis sorra nyerik a meccseket a bajnokságban, és a keretük is erősebb, mint a Moszkvának. A Tottenham a hétvégén a Middlesbrough otthonából hozta el mind a három pontot, míg a CSZKA csak egy döntetlenre volt képes hazai pályán a Krasznodárral szemben. Ez a lendület elég lehet a Spursnek, hogy megszerezze első pontjait, könnyű dolguk azonban biztosan nem lesz.

monaco-leverkusen

AS Monaco – Bayer Leverkusen 

Elég háromesélyes találkozónak ígérkezik ez, a franciák a bajnokságban remekül állnak, csak egyetlen meccset buktak, azt egy hete a Nice otthonában, egy nagyon csúnya 4-0-ás vereségbe szaladtak bele. A Leverkusen Mainzból hozta el a három pontot vért izzadva egy Chicharito mesterhármasnak köszönhetően, de csak a középmezőnyben tanyáznak egyelőre a tabella 10. helyén. A ‘Kusen nagyon meggyőző volt az első körben, nyerni mégsem tudott, a Monaco pedig leginkább remek védekezést mutatott be. Hazai pályán nem hinnénk, hogy visszaállnának, ami megnyithatja a lehetőségeket a Leverkusen gyors emberei (Chicharito, Mehmedi) előtt. Egy döntetlen reálisnak tűnik, fogadónak viszont inkább óvnánk ettől a meccstől.

F csoport 

dortmund-real

Borussia Dortmund – Real Madrid 

Tisztán emlékezhetünk még az első körre, amikor a Borussia mészárlást rendezett Varsóban, a Real pedig kínok közepette gyűrte le a Sportingot otthon. Most egymás ellen kell megmutatniuk, hogy ki az, aki jobban szeretné azt a csoport elsőséget, és ezzel elkerülni az erősebb csapatokat a legjobb tizenhat között – mert ne legyen kétségünk afelől, hogy jobbak mindketten, mint a kvartett másik két csapata.

Elég ellentétes előjelekkel várhatják a találkozót, a Dortmund az utóbbi időben tonnaszámra rugdossa a gólokat, – 20-nál tartanak a legutolsó 5 meccsükön – míg a Madrid nem bírta legyőzni egymás után a Villarrealt és a Las Palmast sem. Thomas Tuchel együttese kirobbanó formában van tehát, egyelőre nem érezték meg a sérültek hiányát. Pedig van egy pár, nem lesz bevethető Durm, Subotic, Bender és Reus sem, valamint Schürrle játéka is erősen kérdéses. A hiányzókkal a spanyolok sem állnak valami jól, Casemiro és Marcelo sem léphet pályára, két kulcsemberük hiányát erősen megérezhetik. Várhatóan Kovacic kerül a középpályára és Nacho a védelembe.

Ami a múltat illeti, viszonylag gyakran sodorta őket egymás útjába a sors. 2014-ben a negyeddöntőben csaptak össze, akkor a Real simán nyert 3-0-ra hazai pályán, idegenben viszont izgulniuk kellett, végül csak 2-0-ra kaptak ki, így továbbmentek, a sorozatot meg meg is nyerték végül. A 2013-as elődöntős összecsapásuk még emlékezetesebbre sikeredett, akkor az ereje teljében lévő Jürgen Klopp alakulat otthon 4-1-re mosta le a rekordbajnokot Lewandowski mesternégyesével, idegenben azonban nekik is nagyon kellett imádkozniuk, de végül ők is csak 2-0-ra kaptak ki, ami elégnek bizonyult a továbbjutáshoz. Sokan elfelejtik, hogy ebben a szezonban a csoportkörben is összefutottak, akkor Németországban a Dortmund 2-1-re nyert, míg Madridban 2-2-es döntetlen született.

A két sztárcsapat most is szeretné szórakoztatni a közönséget, a gólok szinte garantáltak. Az már egy másik kérdés, hogy ki fog belőle kijönni jobban.

sporting-legia

Sporting Lisszabon – Legia Varsó

A portugálok kifejezetten jók voltak Madridban, bebizonyították, hogy nem szabad őket leírni. Valószínűleg titkon reménykednek is a továbbjutásban, ehhez viszont kötelező legyőzni hazai pályán Nikolicsékat. Várhatóan nem lesz nehéz dolguk, hiszen a lengyelek rettenetes állapotban vannak. Nem elég, hogy a Dortmund feltörölte velük a padlót Varsóban, a bajnokságban is nagyon döcög a gépezet, 10 kör után csak a 14. helyet foglalják el, és leginkább a kiesés ellen küzdenek. Isteni csoda kellene a pontszerzésükhöz.

G csoport

kobenhavn-brugge

Köbenhavn – Club Brugge

A dánok nagyon értékes pontot csentek el a Porto otthonából, a Brugge ezzel szemben elég komoly pofont kapott hazai pályán a Leicester Citytől az első fordulóban. Abból kiindulva a koppenhágai együttes toronymagas esélyese a találkozónak, ráadásul a bajnokságban is menetelnek, már vezetik a hazai pontvadászatot a Bröndby előtt 4 ponttal. A belgák viszont csak a középmezőnyben tanyáznak, bár a hétvégén nyertek. Azt gyanítjuk, hogy a Köbenhavn otthon tartja a három pontot, ezzel pedig komoly bajba sodorja a Brugge-t.

leicester-porto

Leicester City – Porto

A csoport rangadója, mondhatnánk, az angol bajnok elég meggyőző volt Belgiumban két hete, míg a Porto rendelkezik talán a legerősebb kerettel. A Rókák a bajnokságban nem tudják megközelíteni sem tavalyi remek teljesítményüket, a hétvégén például az Old Traffordon szaladtak bele egy elég csúnya 4-1-es zakóba. A Porto azonban tartja a lépést a Benficával és a Sportinggal, és ma is esélyesként lépnek pályára. A Leicesternek feküdhetnek akár az ilyen meccsek, a gyilkos kontráikkal pedig komoly gondokat is okozhatnak portugál ellenfelüknek.

H csoport 

dinamo-zagrab-juve

Dinamo Zágráb – Juventus 

Mindketten csalódást keltő eredményt értek el az első körben, a horvátok nagyon simán kikaptak Lyonban, míg a Juve a Sevillával nem bírt. Itt az ideje javítani tehát, természetesen az olaszok toronymagas favoritok. Nem is hinnénk, hogy lenne problémájuk a Dinamo legyőzésével, Mandzukic és Pjaca visszatér régi sikerei színhelyére.

sevilla-lyon

Sevilla – Lyon 

Csata a második helyért. Legalábbis előzetesen ezt gondolhattuk volna, azonban a spanyolok döntetlenje a Juvéval picit új megvilágításba helyezi a dolgot. Ha ma le tudják győzni a meglehetősen hektikus Lyont, akkor nagyon komoly lépést tehetnek akár a csoport elsőség megszerzése felé is. Nem lehet tudni, hogy a franciák melyik arcukat veszik elő, ha azt, amelyik a Lorient otthonában szenvedett vereséget, akkor nem sok jóra számíthatnak, a Dinamo ellen mutatott teljesítménnyel azonban beleköphetnek a Sevilla levesébe.

A teljes menetrend:

20:45 CSZKA Moszkva – Tottenham Hotspur
20:45 AS Monaco – Bayer Leverkusen
20:45 Borussia Dortmund – Real Madrid (M4)
20:45 Sporting Lisszabon – Legia Varsó (Sport 2)
20:45 Köbenhavn – Club Brugge
20:45 Leicester City – Porto (Filmmánia)  
20:45 Dinamo Zágráb – Juventus (Sport 1)
20:45 Sevilla – Lyon

Tereh Balázs