Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Moszkva bevéve, újra ikszelt a Leverkusen – videóval

A Spurs csak megtörte a moszkvaiak ellenállását, s sokáig úgy tűnt, a Leverkusen is mindhárom pontot hazaviszi Monacóból, de jött Kamil Glik…

2408772_w2

CSZKA Moszkva – Tottenham 0-1 (0-0)
Arena CSZKA, vezette: Lahoz (spanyol)
Gólszerzők: Son (72.)
Sárga lapok: Jeremenko (37.) ill.: Wanyama (11.)
Kiállítva:

CSZKA: Akinfejev – Fernandes, A. Berezuckij (V. Berezuckij, a szünetben), Ignasevics, Senyikov – Golovin, Wernbloom – Tosic (Natcho, 72.), Jeremenko, Milanov – Traore

Tottenham: Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Eriksen, Wanyama, Alli (Winks, 82.) – Lamela, Son – Janssen (N’Koudou, 67.)

Javítási lehetőség előtt állt a forduló előtt a Tottenham, hiszen az angolok az első körben némi meglepetésre vereséget szenvedtek a Monacótól, miközben a moszkvaiak ikszeltek Leverkusenben. Nem könnyítette meg Pochettino dolgát, hogy kulcsemberek dőltek ki az elmúlt hetekben. Nem lehetett csapata segítségére Moussa Dembelé, Erik Dier, Harry Kane, Derek Rose és Moussa Sissoko sem, míg a másik oldalon Leonyid Szluckij Cauna és Dzagojev hiányára kellett, hogy felkészüljön. A Spurs enyhe mezőnyfölényben kezdte a találkozót, míg a CSZKA kontrákból igyekezett veszélyeztetni ellenfele kapuját. Ugyan az elején két kisebb orosz lehetőség is kialakult, veszélyben nem forgott Lloris portája, majd a sarkantyúsok is meg-meglódultak, minden eredmény nélkül. Túl az első félórán már-már úgy tűnt Jeremenko megszerzi a vezetést a moszkvaiaknak, ám hiába volt jó a lövése, a francia cerberus védeni tudta a bal alsó felé suhanó labdát, hogy aztán Dele Alli a felső lécen csattanó lövéssel válaszoljon, majd Janssen ugyan betalált Akinfejevnek, Lahoz játékvezető azonban les miatt annullálta a találatot. Ezt követően támadásban maradt a Spurs, gólt azonban nem tudott szerezni, hiszen helyzetbe sem nagyon tudott kerülni.

Fordulás után felpörögtek az események, hiszen előbb Tosic lövését blokkolták a londoniak, majd Son próbálkozása kerülte el a kaput. Nem ültek rá az eredményre a csapatok, minek következtében igen élvezetessé vált az összecsapás. Ehhez persze kellettek a helyzetek is, amelyek idővel jöttek is. Alig voltunk túl a félidő derekán, amikor Lamela lövésébe léptek bele a védők, majd a gól is megérkezett. Sont ugratta ki Lamela, a koreai nem teketóriázott, hanem a jobb alsóba lőtte a labdát, amely azonban lelassult Akinfejev lábán, de így is becsorgott. Nem sokkal később ugyanő növelhette volna az előnyt, ámde ezúttal is odaért egy CSZKA-védő, így oda lett a lehetőség. A hajrában még két kisebb helyzetet kidolgozott a Szluckij-legénység, az eredmény azonban nem változott, így az angolok némiképp javítottak az első körhöz képest.

https://www.youtube.com/watch?v=Y6p81xHv7ys

2408780_w1

Monaco – Leverkusen 1-1 (0-0)
Stade Louis II., vezette: Borbalán (spanyol)
Gólszerzők: Glik (90+4.) ill.: Hernandez (74.)
Sárga lapok: Jemerson (50.) ill.: Tah (19.), Toprak (50.)
Kiállítva:

Monaco: Subasic – Sidibe, Glik, Jemerson, Raggi – Moutinho, Bakayoko (Mbappe, 77.), Fabinho – Silva (Boschilia, 81.), Lemar – Germain (Carrillo, 73.)

Leverkusen: Leno – Henrichs, Tah, Toprak, L. Bender – Volland (Mehmedi, 73.), Aranguiz, Kampl, Brandt (Kießling, 63.) – Calhanoglu – J. Hernandez (Baumgartlinger, 90.)

Fontos emberek hiányoztak az egyik, egy meghatározó, és egy peremember a másikon. A Monaco továbbra is nélkülözni kénytelen Radamel Falcaót, valamint Nabil Dirar sem volt bevethető. Szemben a Leverkusen mindössze Karim Bellarabi sérülése miatt lehetett gondban, merthogy Viktor Jurcsenko inkább kiegészítő játékos, mint stabil kulcsfigura a gyógyszergyáriaknál. Sok jót nem lehet elmondani az első negyvenöt percről, amely kiegyenlített játékot hozott. A legnagyobb helyzetre a játékrész hajrájáig kellett várni, amikor Hernandez löketét Subasic pofozta szögletre. Előtte inkább csak lehetőségecskék akadtak, ám rendre hiba csúszott a kivitelezésbe, minek következtében igazságos eredménnyel mehettek pihenőre a felek. A szünetet követően sem változott sokat a játék képe, jellemzően a mezőnyben igyekeztek fölényt kiharcolni a felek, váltakozó sikerrel. Öt perc sem telt el a félidőből, rögtön sárgázott ide is, oda is Borbalán sporttárs, elejét véve a keménykedésnek. Aztán ami nem ment bő hetven percen át, az bejött az utolsó negyedórában. Előbb Mehmedi tekert be remekül, Chicharito pedig jól érkezett, előnybe kerültek a németek. Ez meghozta a hercegségiek kedvét, akik egyre jobban beszorították ellenfelüket, s a jelzett négyperces ráadás végén nem érdemtelenül egyenlítettek Glik révén. A lengyel védő nem sokat teketóriázott, szegény pókok a bal felsőben bánták a bekk lövését. Végül igazságosnak mondható döntetlen született, s a Leverkusen lehet bosszúsabb, miután már-már kezében érezte a három pontot, de így csak kettővel várja a harmadik kört.

https://youtu.be/swg8FHbRBkE

https://youtu.be/NMG-vtGbPCI

A csoport állása:

bl_e

Gavalovits Sándor