Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Slimani és Mahrez révén megvan a Leicester második sikere – videóval

Kedden megkezdődtek a Bajnokok Ligája második játéknapjának csoportküzdelmei. A játéknapon pályára lépett a G-csoportban az angol bajnok Leicester a portugál Porto ellen, valamint a dán Köbenhavn a belga bajnok Brugge ellen. 

2408752_w1

Leicester City  – FC Porto 1:0 (1:0)
Helyszín:  King Power Stadium (Leicester)  vezette:  Cakir (török)
Gólszerzők: Slimani (25.)
Sárga lapok: Vardy (24.), Slimani (32.), Huth (54.) ill. Monteiro (21.), Silva (23.), Pereirea (49.)

Leicester: Schmeichel – Fuchs, Huth, Morgan, Hernandez – Albrighton, Amartey, Drinkwater, Mahrez (Gray 88.) – Vardy (Musa 90 +4.) , Slimani (King 82.). Vezetőedző: C. Ranieri

FC Porto: Casillas – Layun, Felipe, Marcano, Telles – Andre (Herrera 63.), Pereira, Torres (Corona 78.) – Silva, Adrian (Jota 63.), Otavinho. Vezetőedző: S. Espirito

Második Bajnokok Ligája mérkőzésére készült az angol bajnok Leicester gárdája. A második fordulóban a rókák ellenfele a nagynevű FC Porto volt. A Leicester az első fordulóban a belga bajnok otthonában győzött 3:0 arányban első BL mérkőzésükön. A Porto számára nem indult jól a BL csoportköre, hazai pályán vesztettek értékes pontokat a dán Köbenhavn ellen. A találkozó első félideje komoly mezőnyjátékot hozott, kevés helyzettel. Mindössze három kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel. A vezetést a hazai gárda szerezte meg a 25. percben, egy algériai összjátékot követően, Mahrez beadását Slimani fejelte Casillas hálójába. A 36. percben Layun egyenlíthetett volna szabadrúgásból, de lövése a kapu bal oldalát súrolta. A második játékrész sem bővelkedett helyzetekben, az 59. percben Mahrez növelhette volna a rókák előnyét, azonban Casillas hárítani tudta kísérletét. A hajrában cserékkel próbálta támadóbbá tenni csapatát Espirito. A 76. percben közel is járt a Porto az egyenlítéshez, de a csereként beállt Herrera lövését óriási bravúrral hárította Schmeichel. A 84. percben Corona a kapufát találta telibe óriási helyzetben. A hajrában az eredmény már nem változott, ezzel pedig második BL győzelmét is megszerezte a Leicester és hat ponttal vezeti csoportját.

https://www.youtube.com/watch?v=qUI8ZdunLWs

FC Köbenhavn – Club Brugge  4:0 (0:0)
Helyszín:  Telia Parken (Copenhagen)  vezette:  Thomson (skót)
Gólszerzők: Denswill (54, öngól), Delaney (64.), Santander (69.)

Az első fordulóban a Köbenhavn a Porto otthonából csent el egy értékes pontot, míg a Brugge hazai pályán kapott ki simán a Leicestertől. A találkozó első lehetősége a 12. percben a hazai gárda előtt adódott, Cornelius fejese száll a kapu bal oldala mellé. A 21. percben a Brugge is megvillant, Claudemir kapu közepébe tartó fejesét óriási bravúrral hárította Olsen. A 40. percben Ankeresen szabadrúgását Butelle védte bravúrral. Fordulás után óriási lehetőséget szalasztott el a Brugge, Izquierdo lövése a kapufa mellett szállt el. Az 54. percben Denswill rendkívül rosszul ért a labdához, ami a saját kapusa mellett a hálóban kötött ki ezzel megszerezve a hazaiaknak a vezetést. Egy perccel később ismét Izquierdo került helyzetbe, de lövését ezúttal Olsen védeni tudta. Az 59. percben ismét Denswill került a főszerepbe, ezúttal rossz ütemben szerelt a tizenhatoson belül, ami után a hazaiak büntetőhöz jutottak. A Brugge hálóőre azonban kitalálta Augustinsson gondolatát és hárította a büntetőt. A kihagyott büntető után azonban a dánok percei következtek és öt perc alatt eldöntötték a három pont sorsát. A 64. percben előbb Delaney majd a 69. percben egy szögletet követően Santander szerzett gólt. A hajrában még Cornelius is betalálhatott volna, de lövése célt tévesztett. A mérkőzés végeredményét a 92. percben Jörgensen állította be ezzel továbbra is veretlen a csoportban a Köbenhavn.

A csoport állása 2 fordulót követően:

bl

uefa.com