Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Sevilla egy álmos meccsen verte a Valenciát

A Sevilla hazai pályán ugrott a második helyre, ha ideiglenesen is – akár nem csak úgy – de megelőzve a Barcát!

cyn87slxaaa48m1

Itt Nani volt előnyösebb helyzetben, mégis csapata a Valencia fogott ma este padlót Sevillában (forrás: twitter.com/LaLiga)

Rangadóval folytatódott a spanyol bajnokság, a nap zárómeccsén a Sevilla a Valenciát fogadta. Az belerondíthat a vendégek részéről a rangadó titulusba, hogy most ők nem az élmezőny tagjaként léptek pályára, meglepő módon a kieső zóna elöl kell menekülniük. A Sevilla hétközben kikapott a Juventustól ugyanitt, de az andalúz gárda még a sorozatban továbbjuthat. De ami még fontosabb, a Barcát előzhette ma a La Ligában a Sevilla.

Az első félidő olyan lagymatagra sikeredett, hogy egyetlen kaput eltaláló lövést sem láthattunk. Mezőnyben a Sevilla vitte a prímet, de ez édeskevés volt a hazaiaknak is, gólt az első játékrész nem hozott.

A másodikban potyogtak viszont a találatok, s egészen az 53. perctől kezdve a 75.-ig három is esett!
Előbb a Sevilla került előnybe, a Valencia játékosa, Garay a saját kapujába juttatta a labdát (1-0)! Majd a 65. percben El Haddadi tudott egalizálni, kinek lövése után a labda a kapufát is érintve ment a hazaiak kapujába (1-1)! Tíz perccel később Pareja bombája hozta meg újra a hazaiak előnyét, a távoli bomba laposan zúgott be a sarokba (2-1)!
Sokkal markánsabb egyik oldalról sem lett a mutatott játék képe a gólok ellenére, vagyis a Valencia dolgozott ki több lehetőséget, a hazaiaknak pedig csak egy lövésük ment kapura, abból viszont vezető gól lett.
A 93. minutumban közel állt a pontszerzéshez a Valencia, Garay nagy löketét viszont óriási védés követte.
A fentebb leírtak után azonban már nem történt semmi komoly, így otthon tartotta a három pontot a Sevilla, ezzel ha ideiglenesen is, de megelőzte a Barcát! A Valenciának az iksz is nagyon jó lett volna, de a vendégcsapat így is maradt a 16. helyen, ebben a fordulóban már lejjebb nem csúszhat.

Sevilla – Valencia 2-1 (0-0)
Helyszín: Estadio Ramón Sanchez Pizjuan. Vezette: Carlos Del Cerro
Gólszerzők: Garay (53. – öngól), Pareja (75.), ill. El Haddadi (65.)
Sárga lapok: -, ill. Siqueira (77.)
Kiállítás:

Sevilla: Rico – Rami, Mercado, Pareja – Vitolo, Sarabia, N’Zonzi, Kranevitter (Correa 72.), Escudero (Kiyotake 42.) – Vazquez – Vietto (Ben Yedder 61.). Vezetőedző: Jorge Sampaoli (argentin)

Valencia: Alves – Garay, Abdennour (El Haddadi 62.), Mangala – Cancelo, Suárez (Mina 80.), Perez, Siqueira (Gaya 80.) – Parejo – Nani, Rodriguez. Vezetőedző: Cesare Prandelli (olasz)

Espanyol – Leganes 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Moreno (47.), Piatti (51., 88.), ill. –

A nap kora esti szakaszában a hazaiak kezdték jobban a meccset – a 19. minutumban José Antonio Reyes szabadrúgása ment kapura, de a Leganes hálóőre, Serantes mutatott be szép védést. A túloldalon is csak egy kaput eltaláló lövés volt, komoly veszély nem alakult ki. A katalán klubnak megvolt a mezőnyfölénye a vendégekkel szemben az első félidőben.

A folytatásban több lövés akadt már, gólokból sem volt hiány, a lefújásig 3 is esett! A fordulást követően hamar, a 47. percben előnybe kerültek a hazaiak! Piatti beadása után Moreno bombázta a labdát közelről a kapuba (1-0)! Négy perc telt el, és jött az újabb Espanyol gól! Az 51. minutumban a percekkel ezt megelőzően gólpasszt kiosztó Piatti növelte csapata előnyét (2-0)! A 67. minutumban a Leganes is megmutatta magát. Ekkor Omar Ramos a tizenhatosról lőtte rá laposan a labdát, de Diego Lopez védeni tudott. A 74. percben Diaz is távolról vette volna be a hazai kaput, de 18 méterről ellőtt labdája a hazai kapusé lett, újból. A legvégéhez közeledve jött a végeredményt beállító találat. A 88. percben Piatti újból betalált a jó beadást követően (3-0)! Az Espanyol ezzel jelenleg a 10., de még nem biztos ez a helyezés a forduló végéig. Eközben a Leganes csak a 15. helyen áll, de még előzheti a pocsék formában lévő Valencia, valamint a mögötte álló Depor is.

Nagy Dávid