Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Huszti gól és gólpassz a Dortmund ellen

A Bundesliga 12. fordulójában a Frankfurt nagy kihívás elé nézett. Huszti Szabolcséknak a Borussia Dortmunddal kellett megmérkőzniük. A délután folyamán, ezzel a találkozóval egyidőben az Ingolstadt – Wolfsburg találkozó zajlott.

eintracht-frankfurt-celeb-2014_3194547

Frankfurt – Borussia Dortmund 2:1 (0:0)
Helyszín: Commerzbank-Arena, Frankfurt Vezette: Stark
Gólszerzők: Huszti (46.), Seferovic (79.) ill. Aubameyang (78.)
Sárga lap: Hector (34.), Fabian (49.), Gacinovic (90.), Hradecky (91.) ill. Sokratis (65.), Castro (74.), Schmelzer (94.)
Kiállítva: – ill. –

Frankfurt: Hradecky – Oczipka, Vallejo, Hector, Abraham, Chandler – Gacinovic, Huszti (Barkok 82.), Hasebe, Fabian (Hrgota 94.) – Meier (Seferovic 71.) Vezetőedző: Kovac

Borussia Dortmund: Weidenfeller- Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer – Götze, Weigl, Castro – Ramos (Reus 59.), Aubameyang, Schürrle (Dembele 58.) Vezetőedző: Tuchel

Nem túl eseménydús első félidőt láthattak a Commerzbank Arénába kilátogató szurkolók. Az első komoly helyzetre a 17. percig kellett várni. Schürrle csinált magának helyet, és célozta meg a kapu jobb oldalát, azonban Hradecky leért, és tisztázni tudott. A 29. percben Aubameyang megszerezhette volna a vezetést, a védőkön túljutott, és a kapussal nézett farkasszemet. A lövése azonban nem volt pontos, és hajszál híján elkerülte a kaput.

A 46. percben Huszti kap remek labdát Chandlertől, amit be is lő a léc alá, ezzel előnybe került a Frankfurt a kezdő sípszó után mindössze 1 perccel. A bekapott gól után vérfrissítés következett a Dortmundnál. Két friss csatár, Reus és Dembele érkezett a pályára. A 78. percben Aubameyang kapott egy remek beadást, amit erőből a hazaiak kapujába fejelt. Egy perccel később válaszolt a Frankfurt. Huszti remek gólpasszt adott Seferovicnak, aki két védő között tekerte a kapuba a labdát. A kapusnak esélye sem volt hárítani a löketet. A 92. percben az Eintracht megúszta az egyenlítő találtot, mivel a Dortmund lövése a kapufán csattant. A Frankfurt otthon tartotta a három pontot.

Ingolstadt – Wolfsburg 1:1 (1:0)
Gólszerző: Jung (31.) ill. Caligiuri (78.)

Rosszul indult a találkozó a Wolfsburg számára. A 16. percben Rodriguez rángatta meg ellenfele mezét a tizenhatoson belül, aminek az eredménye 11-es lett. Hartmann állt a labda mögé, azonban a lövését Bengalio hárítani tudta. Ami nem ment rögzített helyzetből, az ment akcióból, a 31. percben egy beívelést követően Jung juttatta a hálóba a labdát, amivel megszerezték a hazaiak a vezető találatot.

A második félidő 59. percében egyenlíthetett volna a Wolfsburg, ám Draxler lövését könnyedén hárította a kapus. A 72. percben a szintén wolfsburgi Moya lőtte nagy erővel a kapu mellé a labdát. A 78. percben megtört az ingolstadti védelem, és Caligiuri tudott egyenlíteni. A végeredmény 1:1 lett.

https://www.youtube.com/watch?v=QcnAbm8htE8

kép: 365dm.com

Nagy Gábor