Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lazovic a második helyre lőtte a Vidit!

Lazovic remekelt az egész meccsen, két goljaval nyert a Vidi, és már a második, egészen a Vasas nyakán!

76990

Lazovic (szemben) nagyot alkotott Scepoviccsal (háttal) egyetemben. Előbbi a két gólt rúgta, utóbbi a gólpasszokat adta (forrás: vidi.hu)

A mérkőzés kezdete előtt a székesfehérvári klub igazgatója, Kovács Zoltán köszöntötte a válogatottól nemrég, a svédek elleni meccsen visszavonult Juhász Rolandot, a Vidi védőjét.

A forduló zárómeccsén az első kapuralövés a 15. percben esett, amikor a hazaiak 25 méterről kaptak szabadrúgást, Lazovic löketét Petkovic védte. A 19. minutumban is Lazovic villant, Petkovic nagy védésére volt szükség. Fél percen belül jött az újabb helyzet, csak azt az MTK dolgozta ki – Vogyicska lövése kevéssel kerülte el a Vidi kapuját. A 24. percben lehetett volna a fővárosi klubnál az előny, de a betett labdába a kapu előtt végül Torghelle sem tudott beleérni. És újból Lazovic! Nagyon élt a Vidi játékosa, a 30. percben állt legközelebb a gólszerzéshez, a kapufát találta el, a kipattanót pedig Juhász fejelte fölé!
Ezek után sok izgalom nem, de még kevés sem nagyon adódott a szünetig.

Nem nagyon indult eseménydúsan a második félidő sem. A 62. percben Nego beadása után a labdát Scepovic fejelte az MTK kapuja fölé. A 66. minutumban a túloldalon Torghelle is fejessel próbálkozott, de távoli kísérlete könnyen lett Kovácsiké. Jött a 70. perc, és nagyszerű mozdulatok, köztük a Vidi vezető találata! Az előreívelt labdát Scepovic sarokkal tette az érkező Lazovic elé, utóbbi pedig egész meccsen nyújtott jó játékát góllal koronázta meg (1-0)!
A 83. percben Juhász sem első alkalommal próbálkozott, de nem lett közte kettő, a vendégek kapusa begyűjtötte a védő fejesét. Lazovic a 85. percben majdnem Scepovic korábbi gólpasszát gólpasszal hálálta meg, de utóbbi rossz labdaátvétele után elmúlt a veszély. A legvégén az egész meccsen remeklő Lazovic megrúgta második gólját! A gólpasszt újból Scepovic szállította, ő ugratta ki honfitársát, aki 14 méterről talált be újra (2-0)! Ezzel a pont felkerült az i-re, a Vidi a Honvédot és a Fradit is megelőzve már a második, csupán egy ponttal lemaradva az éllovas Vasastól. Az MTK a kieső zóna előtt áll egy kicsivel.

NB I, 17. forduló

Videoton – MTK 2-0 (0-0)
Helyszín: Felcsút, Pancho Aréna – 1.498 néző. Vezette: Farkas Ádám
Gólszerzők: Lazovic (70., 90.), ill.
Sárga lapok: Hadzovic (6.), Lazovic (29.), Juhász (66.), Kovács (78.), ill. Poór (16.), Torghelle (19.), Vogyicska (30.), Myke (42.)

Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Vinicus, Stopira – Szolnoki, Hadzic – Scepovic, Lazovic (90+2.), Géresi – Feczesin (Kovács Ádám 46.). Vezetőedző: Berg Henning (norvég)

MTK: Petkovic – Baki, Vukmir, Vass, Poór – Borbély (Katona 62.), Kanta, Vogyicska (Szatmári 75.), Korozmán – Torghelle, Myke. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

A bajnokság állása

capture_2016-11-26-20-18-48

Nagy Dávid