Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Kieső helyre taszította a Diósgyőr a Paksot

A Diósgyőr az előző fordulóban az utolsó pillanatokban zsebelte be a három pontot a Haladással szemben, így talán a mostani körnek már nagyobb lendülettel vághattak neki, mint a korábbiaknak. A játékosok bizonyították, hogy mindent megtennének edzőjükért, hiszen Ugrai gólja után együtt ugrottak Horváth Ferenc nyakába.

nsonso.hu

A Paks két körrel ezelőtt a Groupama Arénában győzött a Ferencváros ellenében, akkor mindenki arról írt, no most kijönnek a hullámvölgyből, s meg sem állnak a középmezőnyig. Az előző héten a Honvéd ellenében egy pontot sikerült begyűjteniük, ami valljuk be nem rossz, de nem is sok. A zöld – fehérek idén nyolc döntetlennél járnak, ami arra volt elegendő, hogy éppen megelőzzék a Diósgyőrt. Tehát a mai csata azért is volt jelentős, hogy eldőljön a forduló után ki marad kieső helyen. Ha a Paks nyer, már az is biztos, hogy a telet a DVTK előtt tölti.

A 15.percig semmi nem történt, akkor Nono 25 méteres szabadrúgását Kemenes kiöklözte a léc alól. Nagy védés volt.A 28.percben Bertus szabadrúgása után Hahn nagy ívben kapura fejelte a labdát, amit Rados lehúzott, majd a gólvonal mögé esett. A bíró viszont nem úgy látta, s továbbot intett, ugyanis az alapvonali játékvezető nem látott gólt. A meccsből hátralévő időben több minden nem történt, mezőnyjáték folyt, így a csapatok 0-0-al vonultak be az öltözőbe.

Az 50.percben Bacsa három paksi védő között betört a tizenhatoson belülre, de Kemenes mellett nem tudta elpöckölni a labdát. Hahn és Koltai összjátéka után az ifjú támadó lőtt kapura, de Rados védett. Az 59.percben vezetést szerzett a “hazai csapat”. Nono bal oldali szöglete után a rövid oldalon érkező Lipták öt méterről a jobb alsó sarokba csúsztatott megszerezve a vezetést csapatának. Ezek után próbálkozott a Paks becsülettel, de nagyobb helyzetet nem tudtak kialakítani a diósgyőri kapu előtt. A 91.percben pedig jöhetett a kegyelemdöfés a Paksnak. Ugrai esett el a büntető területen belül két paksi védő szorításában. A sértett pedig könyörtelenül berúgta, így a Paksot kieső helyre taszította. Az eredmény ugyanis már nem változott.

Diósgyőr – Paks: 2-0 (0-0)
Mezőkövesd vezette: Szőts
Gól: Lipták (1-0 59.p), Ugrai (2-0 92.p 11-esből)
Sárgalapok: Lipták (66.p), Elek (67.p), Ugrai (80.p) ill. Gévay (67.p), Koltai (93.p)
Kiállítva: – ill. –

Diósgyőr: Rados – Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Nemes – Dausvili, Elek – Vela, Bacsa (Bognár 64.p), Nono (Nikházi 84.p) – Novothny (Ugrai 77.p) vezetőedző: Horváth Ferenc
Paks: Kemenes – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp – Koltai, Kecskés (Vernes 63.p), Bertus, Szakály (Jelena 85.p)- Hahn vezetőedző: Csertői Aurél

Endrődi Dávid