Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Legyőzte a Fradi az újoncot

A bajnokcsapat a tavalyi újonccal mérhette össze a tudását ma kora délután a Groupama Arénában. A hazaiaknál újból Máté Csaba dirigált, hiszen Thomas Doll két meccses eltiltását tölti.

kisalfold-hu(kisalfold.hu)

A hazaiaktól Cristian Ramirez is eltiltás miatt hiányzott. Az ecuadori válogatott balhátvéd az előző héten “fáradtsága” miatt hátba rúgta ellenfelét. Ha ez a kifogás helyén álló, akkor kerülje mindenki a túlórázó embereket, mert lesz nemulass. Ramirezt meg is büntették tettéért, s jelenleg a tartalékcsapat edzéseit látogatja. A gyirmóti kapuban először kezdett a korábban Kaposváron három NB I-es meccsen védő Rusák Edvárd, s visszatért a védelembe hosszú sérüléséből Lengyel Dániel is.

00A 7.percben Csiki indította Sallóit a korábbi újpesti játékos kicselezte Dibuszt, de az alapvonalról már nem tudta rálőni, visszagurítására meg nem érkezett senki, így kimaradt az óriási lehetőség. A 17.percben Csiki cselezgetett a jobb oldalon, bejutott a büntető területen belülre bal lábas lövését pedig Dibusz kiszedte a felső sarokból. A 24.percben Djuricin a tizenhatos közeléből óriási helyzetből a kapu mellé csavart. A 29.percben a rendkívül sokat dolgozó Gera Zoltán lőtt méterekkel a kapu fölé. A 40.percben a “tömeg” elkezdte kiabálni, hogy “ébresztő, ébresztő”… A jó idő ellenére, ugyanis nagyon kevés néző látogatott ki a mérkőzésre. Ekkor Djuricin meglódult a jobb oldalon, s majdnem az alapvonalról megeresztett lövését Rusák védte. Máté Csaba megunta Trinks gyenge játékát, ugyanis lecserélte, s Nagy Dominik váltotta. Az ifjú válogatott középpályás nagy hévvel vetette bele magát a játékba. A 45.percben Hajnal szögletét Böde fejelte kapura, a labdát pedig Rusák nagy vetődéssel szögletre ütötte. Az első félidőben már más nem történt így a csapatok 0-0-al vonulhattak be az öltözőbe.

A hirtelen a semmiből megszerezte a vezetést a Fradi. A 48.percben egy kavarodás után, Hajnal nem tudott ollózni, Ryu valahogy beleért a labdába, talán még egy védő is, s ez Rusákot megzavarta s a kapuban kötött ki a labda.Az 56.percben Ryu adott nagyszerű labdát Djuricinnek, az osztrák csatár lövésébe egy védő az utolsó pillanatban vetődött bele. A 60.percben Leandro balról érkező beadását Böde fejelte kapura, Rusák pedig nagyot védett. A 64.minutumban jobb oldali gyirmóti helyzet, a beadásra Dibusz kicsit alá futott, de beleért, így nem lett belőle nagyobb helyzet, mivel nem érkezett senki. Majd az ellentámadásból Djuricin tolta – tolta a labdát, mígnem olyan huszonöt méterről lövésre szánta el magát, az ifjú kapus el is nézte, így a jobb keze felett, a kapu jobb alsó sarkában kötött ki a löket.A 76.percben Gera filléres passzal indította Djuricint, de az osztrák támadó a száz százalékos helyzetét a kapusba lőtte.  A 80.percben egy szöglet után Dibusz jól jött ki s ütötte el a lasztit. A 91.percben egy szabadrúgás után Pintér tette bele a labdát a kapu előtt a labdába, de Rusák könnyedén ölelte magához a játékszert.

Az első félidő unalmas negyvenöt perce után a második játékrészben már láthattunk valami focira emlékeztetőt is, igaz sokat nem veszítettek azok a szurkolók akik ma távol maradtak.

Ferencváros – Gyirmót 2-0 (0-0)
Groupama Aréna vezette: Karakó
Gól: Ryu (48.p 1-0), Djuricin (65.p 2-0)
Sárgalapok: Cukic (46.p) ill. Présinger (87.p)
Kiállítva: – ill. –

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Cukic, Pintér, Leandro – Gera – Ryu, Hajnal (Gyömbér 74.p), Trinks (Nagy D. 42.p) – Djuricin, Böde (Csernik 85.p) vezetőedző: Thomas Doll
Gyirmót: Rusák – Achim, Jancsó, Lengyel, Présinger – Filkor (Madarász 70.p), Kiss M, Vass P.- Bori, Csiki (Simon Attila 74.p)- Sallói (Szegi 79.p). vezetőedző: Urbányi István

Endrődi Dávid