Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Szoros verseny az élbolyban, zárásként rangadó – előzetes

Egy izgalmasabbnak, rangadónak ígérkező párharc lesz ebben a fordulóban, amely egyben ezt a bajnoki kört zárni fogja hétfő este. Ezen felül nagy még a tét többeknek is – a Juve még jobban elléphet az üldözöttektől, míg az AC Milan, Lazio, Atalanta, Napoli négyes egymás ellen kezdhet nagy versenyfutásba; szoros az élmezőny.

seriea20172

Az olasz élvonal 14. fordulója két meccsel veszi kezdetét szombaton, és majd ugyanennyivel zárul hétfőn.

Ma kora este Torinóba a Chievo csapata látogat. A két klub között 4 pont az eltérés a hazaiak javára, akik a 7., míg mai ellenfelük a 10. helyen állnak. A Torino az élbolyhoz zárkózhat, a Chievo maximum a 8. pozícióba léphet előre.
20:45-kor kezdődik az Empoli otthonában az AC Milan vendégszereplése. A milánói együttes ha nyer, akár a második helyen is zárhatja a fordulót. A hazaiak a kieső zóna előtt állnak még épp, egy döntetlen is nagy siker lenne jelen esetben számukra.

Vasárnap a megszokott időpontokban folytatódnak a küzdelmek. Fél 1-től a Palermo a fővárosi Lazio-val méri össze tudását. A Lazio a második helyre pályázik, míg a Palermo a kieső zónában lépne feljebb, hogy később ki is ugorhasson onnan.
Nagy Ádámék is pályára lépnek vasárnap – a 15:00-kor kezdődő meccsek egyikén a Bologna a fonalat nagyon jól elkapó Atalanta-t fogadja. A Bologna csak a 13., de a 9. is lehet, míg a vendég együttes a 2. helyen is zárhatja a fordulót!
A Cagliari – Udinese találkozó a 14., valamint a 15. helyezett párharca. A két csapat között a pontok terén is egy egység a különbség.
A legutolsó Crotone a Sampdoria-t fogadja, utóbbi a 11. helyen áll. A hazaiaknak égetőbb a pontszerzés, de a Sampnak is jól jönnének a pontok, a vendégek előrébb is léphetnek adott esetben.
Az éllovas Juventus délután a Genoa otthonába látogat, a Zebrák pedig esélyesként érkeznek ellenfelükhöz. Ha az élbolyban lévő csapatok pórul járnának, akkor a Juve akár 10 ponttal is elmehet a masodik helyzettől, de győzelmével a klub mindenképpen megtartaná a mostani különbséget. A Genoa a 12., maximum a most még 9. Intert előzheti meg.
A vasárnapi játéknapot este az AS Roma – Pescara találkozó zárja. A most második fővárosiak, ha nyernek, és ha botlik a Juve, akkor faraghatnak hátrányukon, míg a Pescara már ellépne a kieső zónából. Két teljesen ellentétes helyzetben lévő csapat találkozik tehát egymással ezen a meccsen. A rómaiak hétközben bejutottak az Európa Liga kieséses szakaszába, pazar megmozdulásoknak köszönhetően verve 4-1-re a Plzent.

Hétfő este két találkozót is megrendeznek a Serie A aktuális fordulójában.
Este 7-kor a Napoli a Sassuolo-t fogadja. Utóbbi nagy meccset játszott csütörtökön az Európa Ligában, ahol 3-2-re maradt alul az Athletic Bilbao-val szemben, és eldőlt, az olasz csapat már nem juthat tovább. Nem úgy mint a Napoli, amely a BL-ben ikszelt, és nem dőlt el még a sorsa egy körrel a vége előtt. A bajnokságban a nápolyi klub a 6., nagy versenyre van kilátás az élbolyban lévő vetélytársaival, míg aktuális ellenfele csak a 16. helyen áll.

A forduló zárómeccsét az EL-ből kihulló Inter játssza a Fiorentina-val. Igazából rangadó lesz ez a találkozó, a firenzeiek lesznek a vendégek, a két klubot pedig a tabellán a 8., valamint a 9. helyet foglalja el – utóbbi az Interé. Az előnye két pont a Fiorentina javára a milánói csapattal szemben, ahogy az is különbség, hogy a vendégcsapat az Európa Liga veresége ellenére is biztosan továbbjutott már. Mindenesetre izgalmas meccsre van kilátás, érdemes figyelni közvetítéseinket.

November 26., szombat
18:00 Torino – Chievo (ÉLŐ – Digi Sport 1)
20:45 Empoli – AC Milan (ÉLŐ – Digi Sport 1)

November 27., vasárnap
12:30 Palermo – Lazio (ÉLŐ – Digi Sport 1)
15:00 Bologna – Atalanta (ÉLŐ- Digi Sport 2)
15:00 Cagliari – Udinese
15:00 Crotone – Sampdoria
15:00 Genoa – Juventus (ÉLŐ – Digi Sport 1)
20:45 AS Roma – Pescara (ÉLŐ – Digi Sport 1)

November 28., hétfő
19:00 Napoli – Sassuolo (ÉLŐ – Digi Sport 1)
21:00 Internazionale – Fiorentina (ÉLŐ – Digi Sport 1)

A bajnokság állása

capture_2016-11-26-16-38-53

Nagy Dávid