Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Kemény meccs vár a Dortmundra! – előzetes

Pénteken este megkezdődik a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 14. fordulójának küzdelemsorozata. Szombaton egy időben lesz pályán a Bayern München és a Dortmund, így csupán előbbit láthatjuk a Tv-ben, ráadásul a Leipzig produktumáról is lemaradunk. Ellenben megnézhetjük Dárdai Pálék újabb hazai produktumát, vasárnap pedig nemzetközi kupacsapatok párharcával zárul a karika.

bundes20172

20:30 Eintracht Frankfurt – Hoffenheim (Eurosport 2)

Mondhatnánk, hogy magyaros rangadóval indul a 14. forduló, ám míg Huszti Szabolcs szinte biztosan a kezdőben kap helyet, addig Szalai Ádám szinte biztosan a kispadot koptatja majd újfent. A Hoffenheim még mindig veretlen, szériájuk 13 meccse tart, míg a Frankfurt ezen mutatója és sorozat jelenleg 7 meccses. A “falusiak” a liga döntetlen királyai, így nincs kizárva, hogy mindkét sorozat tovább tart. A tabella negyedik és ötödik helyezettje találkozik, kiváló ütközetre van kilátás.

15:30 Bayern München – Wolfsburg (Eurosport 2)
15:30 1. FC Köln – Borussia Dortmund
15:30 Hamburger SV – Augsburg
15:30 Ingolstadt – RB Leipzig
15:30 Freiburg – Darmstadt
18:30 Hertha BSC – Werder Bremen (Eurosport 2)

A szezon kezdete előtt még azt mondtuk volna, hogy a Bayern és a Wolfsburg összecsapása egy rangadó lesz, ám míg a címvédő az újabb aranyra tör, addig a “farkasok” jelenleg a bennmaradásért harcolnak.

Ellenben a Dortmundra igen kemény idegenbéli meccs vár, a Köln ugyanis erőn felül teljesít. Kifejezetten dicsérhető a csapat védelme, ellenben ha Modestét kikapcsolják a játékból, akkor a gólszerzési esélyek is igencsak elapadnak az elmúlt hetek tapasztalata alapján. Újabb botlás nem igen fér bele, így a BVB-nek csakis a győzelem az elfogadható.

A 13. fordulóban megszerezte első győzelmét a Hamburg. A felzárkózást hazai pályán lehet folytatni az alsóházban helyet foglaló Augsburg ellen.

Az éllovas és egyben veretlen újonc RB Leipzig a sereghajtó Ingolstadt vendége lesz. A párharcra azt lehet mondani, hogy országos kettes, de egyszer minden sorozat megszakad, a labda pedig kerek…!

A liga jelenlegi legrosszabb formában lévő csapata a Darmstadt. Kleinheislerék konkrétan  zsinórban öt meccses vereség szériában vannak, igaz ellenfelük a Fraiburg is csak egy pontot szerzett legutóbbi négy bajnokiját.

A szombati játéknapot a Hertha BSC zárja. A hazai pályán hibátlan, ezzel a hazai tabellát vezető berliniek a Werder Brement fogadják. Dárdai azonban hat játékosára sem számíthat sérülés végett. Ellenben a háti gólkirály Ibisevic eltiltása lejárt. A Hertha a bodobó legalsó fokáról várja az összecsapást.

15:30 Mönchengladbach – Mainz (Eurosport 2)
17:30 Schalke 04 – Bayer Leverkusen (Eurosport 2)

A Mönchengladbach kizúgott a BL-ből és az EL-ben folytathatja. Csak nehogy közben kiessenek? A fehér-fekete alakulat ugyanis nyolc bajnoki meccs óta nyeretlen, s bár döntetlenek befigyeltek, a kiesőzóna egyre közeledik. Ellenfelük a Mainz lesz.

Rangadóval zárul a forduló, a három meccse nyeretlen Leverkusen a Schalke otthonába látogat. Mindkét csapatnál jobb szereplésben reménykedtek a szezon elején, ám még semmi sincsen veszve. Hazai oldalon Hövedes, Embolo és Huntelaar is a sérültek listáját erősíti, míg a “gyógyszergyáriak”  ilyen szempontból még csehebbül állnak. Sérültlista: Bellarabi, Bender, Kampl, Mehmedi és Volland. A Schalke négy meccse nem tudja legyőzni riválisát.

teljes-kepernyo-rogzitese-2016-12-09-161109

teljes-kepernyo-rogzitese-2016-12-09-161135