Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A sok kimaradt helyzet mellett is nyert a Barcelona – videóval

A Barcelona az első félidőben nagyon sok helyzetet kihagyott, majd a második játékrészben Suarez és Messi góljával legyőzték a kiesőzónában helyet foglaló Osasunát. 

640x360_10132602img_2017

Forrás: laliga.es

Osasuna – Barcelona: 0-3 (0-0)
Helyszín: Reyno de Navarra Stadion (Pamplona) Nézőszám: 17340 fő Vezette: Martínez Munuera
Gólszerzők: – ill. Suarez (59.), Messi (75. 90+2.)
Sárga lapok: Oier (27.), Alvarez (52.), Torres (82.) ill. –
Kiállítás:  – ill. –

Osasuna: Nauzet Perez, Clerc, Alvarez, Flano (Garcia, 76.), Oier (Bonnin, 63.), Berenguer, Causic, Torres,  De Las Cuevas, Riera (Kodro, 70.), Leon. Vezetőedző: Caparrós

Barcelona: Ter Stegen, Jordi Alba, Pique, Umtiti, Sergi Roberto, André Gomes (Rafinha, 76.), Busquets, Iniesta, Turan (Denis Suarez, 65.), Messi, Suarez. Vezetőedző: Luis Enrique

A meccs elején volt egy jó beindulása az Osasunának, de azután a Barca átvette a meccs irányítását. Az első 15 percben akár három gólt is szerezhettek volna a katalánok, de mindhárom kimaradt. A 9. percben Messi adott tökéletes labdát Suareznek, akinek lövése után a gólvonal előtt gurult a labda, 13. percben ismét Suarez próbálkozhatott, de csak a kapufát találta el, majd a 15. percben egy az egyben mehetett Messi a kapussal, de lövése és Nauzet Perez lábát találta el. A 26. percben Messi ismét gól szerezhetett volna, amikor a kapus felett szerette volna átemelni a labdát, de Nauzet még bele tudott érni és szögletre piszkálni. Aztán a 30. percben majdnem az Osasuna szerezte meg a vezetést, amikor Leon labája csak centikkel kerülte el Riera lábát az üres kapu előtt.  A 37. percben Messi szabadrúgását vágták ki a hazaiak, majd a labda Iniestához került, aki csak centikkel lőtte azt a kapu felé. A félidő végén több támadást is tudott vezetni az Osasuna, de nem volt egyik próbálkozás sem veszélyes. Nem úgy mint Messi lövése a 43. percben, amikor a labda a kapu előtt gurult végig.

A második félidőben az Osasuna kezdett jobban, a 49. percben ismét vezetést szerezhettek volna, amikor Pedro Leon gyönyörű lövése a felsőlécről pattant ki. Természetesen a Barca továbbra is dominált, de voltak momentumai a hazaiaknak is. De nem sokat ért a jobb játék, mivel a Barcelona az 59. percben megszerezte a vezetést. Jordi Alba adta be a labdát Suarez elé, aki könnyedén lőtte azt be a kapuba. Kevésbé próbálkozott már a gól után az Osasuna, ismét védekezni kényszerültek, és szerencséjük sem volt, mert a 72. percben a második góljukat is megszerezték a katalánok. Ismét Alba adta az asszisztot, de most Messinek, aki a tizedik találatát jegyezte ezzel a bajnokságban. A 83. percre még jutott egy Osasuna helyzet is, amikor Berenguer lőtt a felsőléc alá, de Ter Stegen még ki tudta ütni a labdát. A 92 percben azonban tovább növelte a Barca az előnyét, és lezárta a mérkőzést. Messi mutatott be egy szép szólót, majd a védők között szlalomozva lőtte a hálóba a labdát.