Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Nem tudott nyerni a Fradi

Lassan a Fradi tartalékcsapatában több válogatott labdarúgó található, mint az elsőben, lévén a hetek óta oda száműzött Cristian Ramirez után Pintér Ádám és Lovrencsics Gergő is oda került. Igaz a Ferencvárosnál úgy kommunikálták, hogy téli pihenőre mentek, mert elfáradtak az Eb-szereplés miatt. Azért az érdekes, hogy a 37 éves Gera bírja a gyűrődést, míg a 28 éves játékosok nem. Ráadásul ők ugye újra szeretnének még külföldön játszani.

20150815-mtk-bodefotoapalyaszelerol.com

Ezek után a zöld – fehéreknél a kispadra ifjú labdarúgók ültek le. Igaz ilyen az utóbbi időben már többször előfordult, egy – kettő egy meccsre pályára is lépett, de mostanra vagy Soroksárra, vagy a második csapatba kerültek. A magyar játékosokon kívül Oliver Hüsing (igaz ő már hetek óta) és Florian Trinks sem ülhetett le a kispadra. Lehet, hogy már a téli változásokat vetíti előre a mellőzésük. Róluk a héten a FociClub.hu is írta, hogy várhatóan hazatérnek. Az MTK az utóbbi meccseken gyenge formát mutatott, annyira, hogy ha ma nem győz a Ferencváros ellen, a télen kieső helyről folytathatja. Az is érdekes, hogy esetleges győzelme esetén a Debrecen kerülne kieső pozícióba. (mind a két csapat a nyáron még nemzetközi kupában szerepelt…)

Egymásnak esett a két csapat már a meccs elején, de helyzet, egyik kapu előtt sem adódott. Harc az volt, már a tizedik percben Vukmir és Cukic ugrott egymásnak, mind a két játékosnak sárgalapot kellett volna adni, de a bíró nem tette meg. (ez később még fontos is lesz) Egy Böde szóló után a huszonegyedik percben Djuricin lőtt kapura, de a labda elkerülte azt. A legközelebb a gólhoz a 35.percben járt a Fradi, mégpedig az exMTK-s Leandro révén. Hajnal beadását Gera a jobb alsó elé fejelte, érkezett Leandro, de közelről Petkovicsba lőtt. Mondhatjuk azt is, hogy nagyot védett a montenegrói. (de akár azt is, hogy fejlődött a brazil-magyar, tavaly a Zseljeznicar ellen közelebbről a kapu fölé vágta a helyzetet) Majd még ugyanebben a percben egy Baki baki után vezetést szerzett a Ferencváros. Djuricin kiváló passzt adott Nagy Dominiknak aki elől a becsúszó Baki próbált tisztázni, de nagy erejű becsúszása után a labda becsapta a kapust, s a kapuban kötött ki a labda. Az első félidő hosszabbításában Cukic lerúgta Torghellét, s sárgát kapott érte. Egyszer nagy szó, hogy valaki a nemzet Sanyiját le tudja rúgni, illetve a tizedik percben ki nem kapott sárgalapot? Igen, Cukic. Így a hátralévő másodpercekben már nem történt semmi, vagyis de. Hiszen a Fradi kivédekezett egy MTK szabadrúgást, s megindultak volna támadásba, de a bíró lefújta a meccset. Ezek után a ferencvárosi játékosok lerohanták a bírót, hogy miért kellett megfújni a fütyülőjét. Persze nem indította újra a játékos a bíró, így a szünetben 1-0-ra vezetett a zöld-fehér csapat.

5-fleo-ftc-mtk-mti_foto_czegledi_zsolt(MTI)

A második félidő elején egy veszélyes Fradi szabadrúgás után Petkovic védett. Hajnal végezte el, a rövidre rúgta, érkezett rá Böde, de nem ért bele, hátha megzavarja a kapust. Hát a montenegrói nem zavarodott össze. Nagy Dominik iparkodott szépen a második félidőben is szeretett volna góllal elbúcsúzni a Fradistáktól, hiszen ő elméletileg utolsó meccsét játszotta a zöld – fehéreknél. Januártól elvileg az elővásárlási jogot szerző Légia Varsónál folytatja egymillió euróért. Az 56.percben Cukic újból sárgalapot kapott kemény belépőjéért, s így mehetett is zuhanyozni. Gera Dániel az esetnél nehezen hagyta el a pályát, ez előre vetítette, hogy csere lesz. A Cukic piroslap pedig Gyömbér beállását vetítette előre. S mikor leírtam ezen szavakat már jött is mind a két oldalra a cserejátékos, ugyanis Gera Dániel nem tudta folytatni a meccset.  A Fradinál az addig keveset mutató Hajnal Tamás helyére jött Gyömbér, míg a sérült Gera Dánielt Nikacs a montenegrói csatár váltotta. A 67.percben az volt érdekes, hogy Djuricin a jobbhátvéd posztján szerelt. A 72.percben Gera Zoltán veszett össze a bíróval, mikor az MTK kapuja előtt kifelé ítélt szabadrúgást Gyömbér és Takács összerúgásakor. Jutalma egy sárgalap lett. Ráadásul a válogatott középpályás ötödik sárgalapját kapta a szezonban, így a Debrecen elleni tavaszi idénnyitón nem léphet majd pályára. A 77.percben végre focira emlékeztető jelenet. Gera lőtt kapura a tizenhatoson kívülről s Petkovic nyújtózva védett. A 80.minutumban Böde lőtt távolról, de a labda elkerülte a kaput. Végül a 81.percben Torghelle egyenlített. Kanta szabadrúgása után Torghelle fejére került a labda, s ő kegyetlen ítélet végrehajtóként befejelte. A 84.percben újabb kék-fehér lehetőség. Nikacs szép cselek után lőtt, Dibusz nem tudott védeni, s Nagy Dominik a gólvonalról rosszul találta el így felpattant a labda, de épp a saját fejére, s így szabadított fel. (a fej előtt a visszajátszások után látható volt, hogy közben Nagy kezét is érte a labda.) A 88.percben egy gyors szabadrúgás után Gyömbér elszórakozta az óriási lehetőséget. Ezek után Leandro és az MTK játékosok egymásnak estek, egy kisebb bunyó alakult ki. A 90.percben Torghelle megint üresen fejelhetett a Fradi kapuja előterében, de ezúttal nem találta el azt. A 93.percben óriási MTK lehetőség volt megint, balról történt egy badás a középen lévő támadó sarokkal tovább tette, de a labdájára már nem érkezett senki. Több gól már nem esett. A Fradi így újból nem tudott meccset nyerni, az MTK pedig kieső helyen telelhet.

Ferencáros – MTK 1-1 (1-0)
Groupama Aréna
Gól: Baki (öngól 35.p) ill. Torghelle (81.p)
Sárgalapok: Cukic (46.p), Gera Z. (72.p) ill. Kanta (26.p), Baki (76.p), Torghelle (88.p)
Kiállítva: Cukic (56.p) ill. –

FTC: Dibusz – Dilaver, Cukic, Nalepa, Leandro – Gera Z., Hajnal (Gyömbér 60.p), Nagy D. – Radó (Ryu 89.p), Böde, Djuricin vezetőedző: Thomas Doll
MTK: Petkovic – Baki, Vukmir, Poór, Vadnai – Vass (Szatmári L 76.p), Vogyicska (Takács 68.p), Kanta – Myke, Torghelle, Gera D (Nikacs 60.p) vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

Endrődi Dávid