Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier league: Pikáns meccsek a 15. fordulóban – előzetes

Az angol bajnokság tizenötödik fordulóját rendezik a hétvégén. A hét rangadója egyértelműen a Manchester United – Tottenham találkozó az Old Traffordból.  Ám ezen kívül több pikáns meccset is tartogat a hétvége.

pl20172

Szombat:

13:30 Watford – Everton (TV: Spíler TV)
16:00 Burnley – Bournemouth
16:00 Hull City – Crystal Palace
16:00 Swansea – Sunderland


16:00 Arsenal – Stoke City (TV: Spíler TV)

Arsene Wenger robogó csapata a hétvégén hazai pályán fogadja a jó erőkből álló és egyre jobb játékot mutató Mark Hughes gárdát a Stoke Cityt. Az “Ágyúsok” kedden nagyon simán nyertek Baselben a BL-ben, mi több győzelmükkel csoportelsők lettek, ami még nagyobb önbizalmat jelenthet a csapatnak, ráadásul a sérültek is kezdenek visszaszivárogni a keretbe. Bellerin, Mertesacker és Giroud is megkezdte a csapattal az edzésmunkákat, mi több a spanyol bekk és a francia csatár akár már a Stoke ellen bevehető lesz. A másik oldalon sincs oka panaszkodni a csapatnak, ugyanis két meccses győzelmi szériában van a Hughes legénység, amivel már a tabella 9. helyén található, mindössze 3 ponttal lemaradva a 6. helyen tanyázó Manchester Unitedtól. Legutóbbi 5 egymás elleni meccsük nagyon kiegyenlített volt 2-t nyert az Arsenal, még szintén 2-t a Stoke, ám legutóbb itt az Emiratesben egy sima 2-0-val küldték haza Arnautovicékat. Ez az eredmény most sem lenne nagy meglepetés, a fogadóirodáknál toronymagas esélyes a hazai csapat.

18:30 Leicester City – Manchester City (TV:Spíler TV)

Ha most a tavalyi szezont futnánk, akkor mondhatnánk, hogy igazi felsőházi rangadónak lehetünk a szemtanúi szombat este, ám idén ez már korán sincs így. A regnáló bajnok Leicester ugyanis jelenleg teljesen romokban hever. A BL-ben hat forduló alatt ugyan annyi pontot gyűjtött mint a PL-ben eddig 14 forduló alatt, ráadásul szerdán a Porto otthonában -egy számukra tét nélküli mérkőzésen – beleszaladtak egy 5-0-ba, ami minden csak nem biztató, annak ellenére sem, hogy egy felforgatott csapat kapott ott lehetőséget a bizonyításra. A másik oldalon a Citynél sem minden klappol egyelőre. Guardiola talán először karrierje során találkozik egy “megrogyottabb” öltözői hangulattal. A manchesteri kékek gépezete akadozik, ráadásul múlt héten hazai pályán léptette le őket a Chelsea, ahol elvesztették Agüerót és Fernandinhot is egy jó ideig, ráadásul Kompany továbbra sem bevethető és Sterling játéka szintén kérdéses. Ha már sérültek, akkor tekintsünk át kicsit a “Rókák” oldalára is, ott Drinkwater és Schmeichel továbbra sem hadra fogható, azonban mindenki más játékra kész. Igazi 3 esélyes találkozó lehet ez, látva a két csapat elmúlt heti mérkőzéseit.

Vasárnap:

13:00 Chelsea – West Brom (TV: Spíler TV)

A Conte csapat továbbra is megállíthatatlannak tűnik, ráadásul az élmezőnyből talán ezen a hétvégén nekik van a legkönnyebb dolguk a WBA fogadásával. Így könnyen lehet, hogy a 8 mérkőzéses győzelmi széria 9-re növekedhet nagyon gyorsan. A másik oldalon sem panaszkodhatnak, ugyanis a WBA sem talált legyőzőre 4 mérkőzés óta. Matic és Terry továbbra sem bevethető hazai oldalon, még Pulis csapatában Berahino és Myhill van a maródiak listáján. Legutóbbi 5 meccsükből 2-t a Chelsea 1-et a WBA nyert 2 döntetlen mellett. Legutóbb itt a Stamford Bridgen egy izgalmas 2-2-es döntetlennek lehettünk szemtanúi, a vendégek ezt az eredményt most is aláírnák, ám a hazaiaknak ez csalódás lenne.

15:15 Southampton – Middlesbrough 

15:15 Manchester United – Tottenham (TV: Spíler TV)

A forduló rangadója jön az Old Traffordról, ahova a Pochettino Tottenhamje látogat. Igazi 3 esélyes találkozó, annak ellenére is, hogy a hazaik a bajnokságban nagyon nem találják a fonalat. Mourinho csapata 3 mérkőzés óta képtelen nyerni, melynek “köszönhetően” le is szakadt a top 4-től. Ezt a leszakadást próbálja elkerülni a Spurs is, akik 3 pontra vannak a 4. helyezett Manchester Citytől, tehát egy győzelem esetén be is érnék őket, mi több a Uniteddal szemben már 9 pont lenne az előnyük, ami igencsak tetemes. A “Vörös Ördögöknél” továbbra sem bevethető a Smalling, Shaw kettős, még vendég oldalon Lamella és Davies kerül partvonal mellé. Legutóbbi 5 meccsükből 2-t a United, 2-t a Spurs nyert 1 döntetlen volt. Tavalyi itt rendezett találkozót, azonban akkor még Luis van Gaal a United nyerte nagy csatában 1-0-ra. A fogadóirodáknál most is a hazai csapat az esélyesebb.

17:30 Liverpool – West Ham (TV: Spíler TV)

A Liverpool elképesztő csatában engedte ki a 3 pontot a kezei közül a múlt hétvégén a Bournemouth otthonában és kapott ki 4-3-ra. Ezt a csorbát próbálja most kiegyenesíteni Klopp csapata. Ehhez pedig tökéletes ellenfél a széthullott WHU. Bilic csapatát a múlt hétvégén hazai pályán az Arsenal kiütötte, így javítani nekik is lenne mit, ám az Anfielden nem sok esélyük van. Hazai oldalon Matip, Coutinho és Sturridge továbbra sincs játékra alkalmas állapotban, még vendég oldalon Antonio, Collins és Sakho a legnagyobb hiányzók. Érdekesség, hogy a Liverpool a West Ham ellen 2015 januárja óta nem nyert meccset, így van most mit törleszteniük.