Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Változásokat hozott az UEFA a Bajnokok Ligájában

2018-tól változások lépnek érvénybe a Bajnokok Ligájában, amelyek mind a meccsekre, mind a résztvevőkre hatással lesznek. Az UEFA tagjai pénteki gyűlésükön hozták meg a döntéseket. 

og-default

Forrás: UEFA.com

Az egyik legfontosabb döntés, hogy 2018-tól a jelenlegi 20:45-ös kezdési időpont helyett két idősávban, 19, illetve 21 órától játsszák a mérkőzéseket. Változtatnak a kvalifikációs szabályokon is. A négy legerősebb bajnokságból – spanyol, angol, német, olasz – a négy legjobb csapat fog bekerülni a BL-be. Eddig a három legnagyobb, a spanyol, angol és német bajnokságból jutott be automatikusan az első három, és a negyedik helyezettek selejtezővel kerülhettek be a Bajnokok Ligájába, Olaszországból pedig az első kettő, és a harmadik selejtezhetett. A nem bajnoki ágon is változás lesz, mivel csak két klub fog automatikusan továbbjutni a csoportkörbe.  A kvalifikációs sorozatban a bajnokok és a nem bajnokok ágáról egyaránt öt gárda került főtáblára.

A kiemelésekben is változások történtek. Itt az elmúlt 10 év eredményeit fogják figyelembe venni, és pluszpontokat érnek a korábbi kupagyőzelmek is. Ezzel olyan csapatoknak is kedveznek, akik a múltban sokkal jobban szerepeltek, de mostanság nem igazán találják a formájukat, mint például a Manchester United, az Inter vagy az AC Milan.

Ezek mellet kiderült az is, hogy 2018-ban Lyonban rendezik az Európa-liga döntőjét, a BL-ben erre az évre már megvan a kijevi helyszín.

Szigeti Andrea