Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vardy tripla és óriási pofon Guardiola Cityjének – videóval

A Premier League 15. fordulójának szombati játéknapját a bajnoki címvédő Leicester City és a bajnoki aspiráns Manchester City rangadója zárta. A manchesteriek egy elvesztett rangadó után újra győzni szerettek volna mielőtt kezdetét veszi a decemberi sűrű program.

2016-12-10t173749z_124393069_mt1aci14700188_rtrmadp_3_soccer-england-lei-mci

Leicester City – Manchester City  4:2 (3:0)
Helyszín: King Power Stadium (Leicester) Vezette: Oliver
Gólszerzők: Vardy (3., 20., 78.), King (5.) ill. Kolarov (82.), Nolito (90.)
Sárga lap: Simpson (19.), Mahrez (57.), Okazaki (90+2.) ill. Fernando (67.),
Kiállítva: 

Leicester: Zieler – Fuchs, Morgan, Huth, Simpson – Albrighton, King, Amartey, Mahrez (James 90+2.) – Slimani (Okazaki 78.), Vardy (Gray 88.). Vezetőedző: C. Ranieri

Manchester City: Bravo – Zabaleta, Sagna, Stones, Kolarov – Fernando – Navas (Sterling 58.), De Bruyne, Gündogan (Nolito 68.), Silva – Iheanacho (Toure 58.). Vezetőedző: P. Guardiola

Guardiola csapatára újabb rangadó várt, ezúttal a címvédő Leicester otthonában. A címvédő rókák legutóbbi öt mérkőzésüket nem tudták megnyerni a PL-ben, és három alkalommal is vesztesen hagyták el a pályát. A Citynek viszont a tavalyi szezonból nincsenek szép emlékei a Leicester City ellen, ugyanis nem tudtak győzni a címvédő ellen tavaly egyik alkalommal sem. Hazai pályán kikaptak a rókáktól, míg idegbenben ikszeltek Vardyék ellen. Guardiola további problémákkal is szembesülnie kellett a mérkőzés előtt, ugyanis két három játékosát is elvesztette  a Chelsea elleni rangadót követően. Otamendi sárga lapos eltiltás miatt nem lehetett ott a címvédő elleni derbyn, míg Agüero és Fernandinho csak saját maguknak köszönhetik, hogy hosszú eltiltást kaptak miután a Chelsea elleni mérkőzés utolsó perceiben mindkét játékos elvesztette a fejét és kakaskodni kezdett. Mint ismert Agüero négy meccset, míg a brazil Fernandinho három meccset lesz kénytelen kihagyni.

A mérkőzés elején a hazaiak gyorsan meglepték a manchesterieket és a 3. percben Slimani passzát követően Vardy lőtt a bal alsóba. A vendégek még fel sem fogták, hogy hátrányba kerültek jött az újabb hazai gól, az 5. percben Slimani szöglete King elé került aki egy óriási bombával kilőtte a bal felső sarkot. A gyors gólok utáni sokkot követően a City nem igazán tudott helyzetet kialakítani. Agüero hiánya komoly érvágás volt a City támadójátékának, a fiatal Iheanachao kevés labdát kapott a társaktól az első 20 percben. A hazaiak a 20. percben egy remek támadást követően újabb gólt szereztek, Mahrez passzát Vardy jutatta ismét Bravo hálójába. A rókák a tavalyi formájukat idézték az első 20 percben mutatott játékukkal. Három perccel később a hazaiak kis híján negyedik góljukat is berámolták Mahrez révén azonban, a kapu bal oldalába tartó löketét Bravo bravúrral hárította. A félidő második részében éledezett a City, a 31. percben egy szögletet követően Kolarov szépíthetett volna, fejese centikkel a bal kapufa mellé szállt. Az első játékrészt a City kaput eltaláló lövés nélkül zárta, míg a címvédő Leicester négy lövéséből három góllal zárult.

2016-12-10t173435z_124392875_mt1aci14700183_rtrmadp_3_soccer-england-lei-mci

A második játékrész jóval aktívabban kezdte a manchesteri együttes. Az 50. percben komoly tűzijátékot rendeztek a vendégek Zieler kapuja előtt, azonban sem Zabaleta sem De Bruyne nem tudta gólra váltani helyzetét. Az 57. percben egy látványos támadást követően Gündogan lövése centikkel kerülte el a bal kapufát. A 62. percben Zabaleta lőtte kapura az elé kerülő labdát, de az egyik védő becsúszva blokkolta a lövését. Egy perccel később Slimani lövését védte bravúrral Claudio Bravo. A 78. percben a rengeteg kritikát kapó Stones hibázott óriásit, és röviden adta haza a labdát amire Vardy csapott le és Bravot kicselezve kiszorított helyzetből a hálóba lőtt. Az angol válogatott támadója első mesterhármasát könyvelhette el a Premier Leauge-ben. A hajrában még Kolarov kozmetikázott az eredményen szabadrúgásból.A 90. percben Nolito is betalált, de ez már semmin sem változtatott, a címvédő így is könnyedén bezsebelte a három pontot. Ezzel pedig zsinórban második mérkőzését vesztette el a manhesteri gárda ezzel esélyt teremtve a felzárkózásra a riválisoknak. A Leicester öt mérkőzéses nyeretlenségi sorozatát szakította meg hazai győzelmével.

https://www.youtube.com/watch?v=twZhlQK2gsY

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor