Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edzőt válthat a Debrecen és a Gyirmót is

A hétvégi bajnoki forduló után egyre több helyen felvetődött, hogy távozhat a kispadról Leonel Pontes az augusztusban kinevezett debreceni tréner. Ugyancsak távozhat Urbányi István aki szintén nyáron vette át az újonc Gyirmótnál a szakmai munka irányítását.

240216_leonel_pontesMTI

Gyengén kezdte a szezont a Loki, ezért Kondás Elemér lemondott a vezetőedzői tisztségéről. Két meccsre ideiglenesen Herczeg Andrást bízták meg a csapat felkészítésével, majd jött Pontes. A portugál tréner megkezdte a keret átalakítását, de eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Többször elmondta, hogy az utánpótlásból több játékost felhoz az első csapathoz, de eleddig a legifjabb magyar újonca az 1994-ben született Szilvási Péter volt. Mellette román, nigériai, ukrán illetve szlovák játékosok mutatkoztak be irányítása alatt a Lokiban. A vereségek pedig csak jöttek. Hétfőn értékelte a gyenge bajnoki szezont a DVSC Futballszervező Zrt. igazgatósága. Itt az egyik téma a portugál sorsa volt, de hétfőn este még nem került pont a menesztésére. A napokban újból összejön az igazgatótanács, s akkor folytatják. Információink szerint nincs egységes álláspont Pontes menesztésében, ezért sem lett hétfő este elküldve.

nsonso.hu

Urbányi István nyáron érkezett Gyirmótra, rajta kívül még jó pár játékos, de minőségi erősítés nem történt, ugyanis mindenki úgy gondolta, hogy az élvonalra alkalmas a keret összetétele. Mára kiderült, hogy nem. Pedig külföldön megfordult játékosok tömkelege található a játékosgarnitúrában, többek között Csiki Norbert, Balogh Béla, Filkor Attila, Simon András, a gólok így a pontok is elmaradtak. Már a bajnokság vége felé egyre többször lehetett hallani, hogy nem marasztalják a télen az edzőt, de megerősítést hivatalosan a mai napig nem kaptunk. Egy biztos, ha edzőváltás nem is, a keretben nagy átalakítás várható, hiszen szeretnének az élvonalban maradni.

Endrődi Dávid